Teknoloji

DJI Spark pilotu kolunu kaldırdığında görüntü kaydına başlıyor

dji sparkDJI Spark drone tanıtıldığında hareketle kontrol özellikleriyle de dikkat çekmişti. Ancak bu hareketle kontrol özelliklerinin tamamı ilk etapta kullanıma sunulmamıştı. Drone pilotları bazı hamleler için hâlâ telefona ihtiyaç duyuyordu. Ancak Spark için yayınlanan son yazılım güncellemesiyle bu durum değişiyor. Artık Spark kullanıcıları bir el hareketiyle video kaydını başlatabilecek ve durdurabilecek.

Spark pilotlarının hareketle görüntü kaydını başlatabilmeleri için drone’un 2 metre önünde durması ve kollarını 45 derece kaldırarak el sallar gibi hareket ettirmeleri gerekiyor. Bu yöntemle görüntü kaydı başladığında kullanıcılar da kadrajda oluyor.

Güncelleme kullanıcılara uygulama üzerinden daha fazla işlem gerçekleştirebilme imkanını da getiriyor. Spark sahipleri artık uygulama üzerinden hareketsiz kareler de yakalayabilecek. QuickShot modu ise kullanıcılara Spark’ın uçtuğu yön konusunda daha fazla kontrol sağlayacak. Drone ile 180 derecelik panorama fotoğraflar ve 12 megapiksel çözünürlüklü ActiveTrack veya Hareketle Kontrol Modu fotoğrafları çekilebilecek.

DJI Spark kumandayla kontrolde tepkiselliği artırıyor

Uzaktan kumanda kullanılırken tepkisellik oranının yükseltilmesi de, DJI’ın güncellemeyle Spark’a getirdikleri arasında yer alıyor. Spark kullanıcılarının yakındığı eksikliklerin tamamı giderilmese de, yayınlanan güncelleme hareketle kontrol özelliğinin daha iyi deneyimlenmesinin önünü açıyor.

İLGİLİ HABERLER