Teknoloji

DJI bazı Spark drone’ların aniden yere çakılmasını “olağan” buluyor

dji sparkDJI Spark drone, son zamanların en dikkat çekici ürünleri arasında yer alıyor. Ancak Quartz’da yer alan habere göre, bazı Spark sahipleri şirketin forumlarında aniden yaşanan kapanma ve düşüş sorunlarını gündeme getirdi. DJI bu şikayetler üzerine fazla zaman kaybetmeden bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada, şirketin bazı Spark’larda uçuş ortasında yaşanan güç kaybı probleminin farkında olduğu belirtildi. Uçuş güvenliğinin ve ürün dayanıklılığının öncelikleri arasında olduğunu belirten DJI, mühendislerinin her şikayeti dikkatle incelediğini ve konuya en hızlı biçimde çözüm getirmek için çalıştığını vurguladı. Ürünlerinin binlerce saat süren testlerden geçtiğini belirten şirket, çok sayıda kişinin DJI ürünlerini minimum sorunla kullanmanın keyfini yaşadığının altını çizdi.

Uçarken aniden güç kaybı yaşayan drone’lar sadece DJI’ın değil, tüm drone üreticilerinin problemi olarak nitelenebilir. Her şirketin üretim bandından bazı arızalı ürünler çıkabiliyor. Aynı durum akıllı telefon ve tablet üreticileri için de geçerli. Ancak akıllı telefonların yüzlerce metre yükseklikten yere çakılmaması, drone’lardaki problemi biraz daha belirgin kılıyor.

Dolayısıyla üretim bandından bazı arızalı ürünlerin çıkması her şirket için “olağan” bir durum. Bu noktada akıllara iki önemli soru geliyor: Problem ne kadar yaygın ve bir geri çağırmaya gerek kalmadan çözülebilir mi?

Spark’ın havadayken kapanması konusunda DJI forumlarında pek çok şikayet bulunuyor. Ancak bu paylaşımların önemli bir kısmında problemi açıklayabilecek ekstra detaylar yer alıyor. Bir kullanıcı arıza öncesinde drone’unun bir yere çarptığını kabul ederken, Teksas’ta yaşayan bir kullanıcı ise Spark’ın pilinin 42 derece sıcaklıkta uçarken arıza yaptığını belirtti. Bir diğer kullanıcı ise Amazon üzerinden satın aldığı pilleri Spark’ta kullanmış.

DJI’dan yapılan açıklamada problemin kökünün anlaşılması için çalışıldığı ve kısa sürede bir çözümün yayınlanmasının amaçlandığı ifade edildi. Şirket yakında paylaşılacak sürüm güncellemesiyle ekstra önlemlerin de devreye gireceğini belirtti. DJI tüm Spark kullanıcılarına uçuş güvenliği için Spark’ın sürümünü güncellemelerini tavsiye etti.

DJI Spark arızası konusunda daha radikal bir tedbir almak zorunda kalabilir mi?

DJI’ın bu problemin çözümü için yürüteceği süreci dikkatle izlemek gerekiyor. Eğer sorun kapsamı genişlemeden çözülürse Spark satışları üzerinde bir etkisi olmayacaktır. Ancak aksi bir durumda DJI daha radikal bir karar almak zorunda kalabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER