Teknoloji

DJI Ronin-S ile SLR ve aynasız kameralar için de Osmo Mobile’ın yolundan yürüyor

dji ronin-sDJI’ın CES 2018 kadrosunda sadece akıllı telefon sabitleyicileri yer almıyor. Şirket, SLR ve aynasız kameraları tek elle dengede tutmayı sağlayacak ilk sabitleyicisini de CES 2018’de görücüye çıkarttı. Arazideki kullanıcıların işini kolaylaştırması amacıyla tasarlanan DJI Ronin-S, 2018’in ikinci çeyreğinde satışa sunulacak.

Orijinal Ronin sisteminde kullanıcıların kamerayı monte edebilmek için karmaşık bir kurulumun montajını yapması gerekiyordu. Ronin-S bu zahmeti tamamen ortadan kaldırıyor. Osmo Mobile’ın daha büyük kamera ve lensleri taşıyacak bir versiyonu niteliğindeki Ronin-S’in ne kadar yük taşıyabileceği hâlâ gizemini koruyor.

DJI’dan yapılan açıklamada, Ronin-S’te bulunan yüksek tork gücüne sahip motorların piyasadaki popüler kamera ve lens kombinasyonlarının büyük kısmıyla çalışabileceği belirtiliyor. Şirket özellikle Canon’un 5D serisinin, Panasonic’in GH serisi aynasız kameralarının ve Sony Alpha sistemlerinin ismini anıyor. Ronin-S’in telefoto lensleri olmasa da, standart lensleri rahatlıkla taşıyabileceği düşünülüyor.

DJI Ronin-S’in fiyatı ne olacak?

DJI Ronin-S için henüz bir fiyat açıklamış değil. Ancak rakip şirketlerin benzer nitelikteki ürünleri genellikle 399 dolar civarında fiyatlar karşılığında satılıyor. DJI’ın da bu seviyeden uzaklaşmayacağı düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER