Manşetler

DJI RoboMaster S1 robot ile eğitim sektörünü gözüne kestirdi

dji robomaster s1

DJI daha çok drone’larıyla biliniyor, ancak şirket temelinde bir robot şirketi. Robot teknolojileriyle; bilgisayar görüşünden yapay zekâya (AI) veya mekanik mühendisliğe kadar her açıdan ilgileniyor. Bunlar genellikle amatör ya da profesyonellere hitap eden insansız hava araçlarına ya da daha yaygın bilinen adıyla drone’lara uygulanıyor. Ancak şirket şimdi dikkatini robot endüstrisinde yükselmekte olan bir başka alana, eğitime yönlendiriyor. Şirket, eğlence ve eğitim odaklı ilk robotu RoboMaster S1’i tanıttı.

Aslında eğitim odaklı, bireysel tüketicileri hedefleyen robotlar da epey fazla sayıda mevcut. Ancak bunların hem donanım hem de yazılım tarafında eksikliklere sahip olduğunu biliyoruz. Bazıları yapıyı veya maliyeti basitleştirmek adına sadece temel sensörlere ve parçalara sahip. Diğerleri ise kullanıcılara robotları programlama izni veriyor, ancak bunu kısıtlı biçimde, özelleştirilmiş blok tabanlı programlama üzerinden yapma fırsatı sunuyor.

DJI RoboMaster S1 ile birlikte bir yandan robotun fiyatını makul seviyelerde tutarken bir taraftan da diğerlerinde görünen olumsuzlukların üzerine gidiyor. Bu robot, henüz öğretim sürecinin başında olan küçükleri ve onların ebeveynleri için uygun fiyatlı bir seçenek olma iddiasını taşıyor.

“Step 1”, yani “Adım 1” kelimesinin kısaltması olan S1, toplam 31 sensöre sahip. Böylelikle çevresini mümkün olduğu kadar detaylı biçimde görüyor. Fırçasız motor, Mecanum tekerlekler, mekanik yalpa çemberi, FPV kamera ve altı PWM (Pulse Width Modulation – Darbe Genişlikli Modülasyon) portu ile çoğu profesyonel robotta gördüğümüz seviyede parçayı bu robotta görüyoruz.

Yazılım tarafında ise robot altı adet AI modülü içeriyor. Bunlar bilgisayar görüşü ve nesne tanımlamayı kullanarak nerede dönmesi, hareket etmesi veya hareketleri tanıması gerektiğini anlamasına yardımcı oluyor. Eğer bunları yeterli bulmuyorsanız robot, çocuklar için kolay gelen Scratch dili ya da daha karmaşık olan, ancak hâlâ öğrenmesi kolay sayılan Python ile programlanabiliyor. Robotun programlanabilir olması, diğer S1 robotlarıyla gerçekleştirilecek teke tek veya grup hâlindeki savaş modlarında avantaj kazandırabilir.

DJI RoboMaster S1 fiyatı nedir?

DJI RoboMaster S1 yurt dışı fiyatı 499 dolar olarak belirlendi. Bu arada daha pahalı olan “PlayMore” seti de daha sonraki bir tarihte piyasaya çıkacak. Bunun fiyatı da henüz açıklanmadı. O paketin içinde özel bir oyun kumandası, bir adet pil ve ateş etmek için jel baloncukları bulunacak. DJI öğrencilere ve öğretmenlere indirim imkanı sunarak robotun sınıflarda yayılmasını artırmak istiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER