Teknoloji

DJI Phantom 4 Pro ve Inspire 2 ile profesyonel sinemacılara ulaşmayı hedefliyor

DJI Phantom 4 ProDrone üreticisi DJI, 2016’ya veda ederken vitrininde sadece Mavik olmayacak. Şirket, mevcut modellerinin geliştirilmiş versiyonları olan Phantom 4 Pro ve Inspire 2’yi de resmen duyurarak portföyünü genişletti.

Phantom 4 Pro, bu yıl piyasaya sürülen Phantom 4’ün özellikleri gelişmiş bir versiyonu olma niteliğini taşıyor. Phantom 4, önüne yerleştirilen ve engellerden kaçınmasını sağlayan bir çift stereoskopik sensör barındırmasıyla dikkat çekmişti. Phantom 4 Pro, bu kuruluma bir çift sensör daha ekliyor. Bu sensörler drone’un arka kısmında yer alıyor. Drone’un her iki kanadında da birer kızılötesi sensör bulunuyor. Bu kızılötesi sensörler 7 metrelik bir menzile sahip. Ön ve arkadaki sensörlerin menzili ise 30 metre. Yine de, bu sensörlerin drone’ların tehlikeden uzak durması için yeterli olacağı düşünülüyor.

DJI Phantom 4 Pro, beraberinde gelişmiş bir batarya da getiriyor. Yeni bataryayla drone 30 dakika boyunca havada kalabiliyor. Phantom 4’te bu süre 28 dakikaydı. Ortada sadece iki dakikalık bir gelişim olsa da, bunun önemli bir adım olduğu rahatlıkla söylenebilir. Drone’da bulunan 1 inç CMOS sensör, 20 megapiksel çözünürlüklü kareler yakalayabiliyor ve 60 fps’de 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor. Takip Modu ve Tap to Fly gibi özellikler, Phantom 4’te olduğu gibi, Phantom 4 Pro’da da kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu özelliklere DJI Go uygulaması üzerinden erişilebiliyor. Phantom 4 Pro ile birlikte gelen kumanda, daha eski DJI drone’larını kontrol etmek için de kullanılabilecek.

DJI Phantom 4 Pro KumandaDJI Phantom 4 Pro ile sunulan yeni kumandada 5.5 inç Full HD çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. Söz konusu ekranın güneş ışığı altında bile rahatlıkla görülebileceği iddia edilse de, henüz bunu doğrulayacak bir işaret bulunmuyor.

DJI Inspire 2 ise daha yüksek bir performans vaadiyle ortaya çıkıyor. Profesyonel sinemacılar için geliştirilen Inspire, artık neredeyse her kareyi yakalayabilecek bir kapasiteye ulaşıyor. Maksimum hızı 108 kilometre olan Inspire 2, 80 kilometre hıza 4 saniye içinde çıkabiliyor. Saniyede 7 metrelik bir yükselme oranına sahip olan Inspire 2, 27 dakika boyunca havada kalabiliyor. Değiştirilebilen Zenmuse X5S ve X4S kameralarla 5.2K video kaydı yapılabiliyor.

DJI Inspire 2Selefine göre daha akıllı hâle gelen Inspire 2, DJI Phantom 4 Pro ile birlikte sunulan sensörleri de üstünde taşıyor. Bunlara ek olarak, Inspire 2’nin üstünde de bir kızılötesi sensörü bulunuyor. Böylelikle drone’un kendisini ağaç dalları, elektrik hatları, köprü kirişleri gibi engellerden koruması mümkün oluyor.

Inspire 2’nin en güzel yönü ise pilota birinci kişinin gözünden bir bakış açısı sunması. Selefi sadece ana kameranın görüş alanını kullanıcılara taşıyordu. Yeni kurulum sayesinde pilotların drone’u kontrolü kolaylaşacak.

DJI Phantom 4 Pro 1500 dolardan başlayan fiyatlarla ön siparişe çıktı

Phantom 4 Pro ve Inspire 2, DJI’ın resmi internet sitesi aracılığıyla ön siparişe sunuldu. Phantom 4 Pro’nun standart kumandalı versiyonunun fiyat etiketinde 1500 dolar yazıyor. Full HD ekran barındıran yeni kumandalı versiyon ise 1800 dolardan satılıyor. DJI Phantom 4 Pro, önümüzdeki hafta itibarıyla sahipleriyle buluşacak. Inspire 2 ise 3000 dolar karşılığında piyasaya sürülecek. Drone ile birlikte X5S kameranın da sipariş edilmesi durumunda ödenmesi gereken rakam 6200 dolara çıkacak. Drone ve kamerayı birlikte satın alanlara sevkiyat aralık ayında başlayacak. Sadece drone’u alanların ise ocak ayını beklemeleri gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER