Teknoloji

DJI Phantom 4 tanıtıldı, kendi kendine hedef takibi yapabiliyor

dji phantom 4

DJI, üstüne kamera bağlanmış drone hava araçları serisinin en son üyesi olan Phantom 4’ün resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Phantom 4 ile normalde insanlar tarafından çekim yapılması zor açılardan fotoğraf ve video çekimi yapabilirsiniz, üstelik DJI Phantom 4 bunu sizin yardımınız olmadan da yapabiliyor.

Phantom 4’te nesne izleme özelliği var, böylelikle herhangi bir hedef ek sürüş yardımına ihtiyaç duyulmadan sürekli takip edilebiliyor. Aynı zamanda çarpmaları önlemeyi sağlayan otonom sistem de bu hava aracında mevcut.

dji-phantom-4-020316-2

Aslında Phantom 4 havada daha az uzaktan kumanda yardımıyla ve daha fazla otomatik pilotta kalacak şekilde süzülüyor. GPS, sonar ve optik sensörlerin yardımıyla etrafındaki nesneleri algılıyor, böylelikle bir duvar, yüksek bina ve benzeri nesnelerin yakınındayken bile hedefe kitlenecek şekilde uçuş yapabiliyor.

Kendi kendine ince ayarlama ve izlemenin yanı sıra, DJI Phantom 4’ün kameraları da güncellendi. Önde iki, altta iki kamera barındıran ve buna ek olarak bir de ana 4K kamera olmak üzere toplam beş tane kamera video kaydı için hazır bekliyor. Bu kameralar tarafından çekilen görüntüler bilgisayar görüntüleme yazılımı yardımıyla işleniyor ve etraftaki nesnelerin üç boyutlu modellemesi yapılıyor. Böylelikle drone kendi başına akıllı şekilde uçabiliyor. Bu arada sekiz elementli lense sahip olan ana kamera saniyede 120 kare hızında 1080p Full HD ağır çekim video kaydı da yapabiliyor.

dji-phantom-4-020316-10

Ayrıca bu drone 28 dakika boyunca sürekli uçuş süresine ve yaklaşık 5 kilometreye varan maksimum kontrol menziline de sahip.

Drone tutkunları ve görüntü yönetmenlerinin Phantom 4’ün yeteneklerinden yararlanmak için biraz yüksek miktarda parayı gözden çıkarmaları gerekiyor. 15 Mart itibarıyla yurt dışında satışa sunulması beklenen drone’un fiyatı 1399 dolar olarak belirlendi.

DJI Phantom 4’ün satışları 1 Mart itibarıyla yurt dışında DJI.com ve Apple.com üzerinden başladı. 15 Martta da DJI’nin Shenzen’deki büyük mağazasında da satışlar başlayacak. Ayrıca bu drone dünya çapındaki Apple Store’larda sergilenen ilk drone olacak.

Phantom 4 özellikleri aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • Fiyatı: 1399 $
  • Ağırlık (batarya dahil): 3.04 pound
  • Maksimum uçuş hızı: 44.7 mph (spor modu)
  • Maksimum uçuş / çıkış hızı: 13.4 mph (çıkış), 8.9 mil (iniş)
  • Uçuş süresi: 28 dakika
  • Kamera aralığı: 3.1 mile kadar
  • Engel algılama sistemi aralığı: 49 feet 2.3 fit
  • Video konumlandırma sistemi aralığı: 0-32,8 fit
  • Yavaş hareket video kayıt çözünürlüğü: 1920 x 1080 saniyede 120 kare
  • Pil kapasitesi: 5350 mAh

İLGİLİ HABERLER