Teknoloji

DJI Phantom 3 Standard uygun fiyatlı drone arayanların imdadına yetişiyor

dji-phantom-3-standard-060815

DJI’nin Phantom modeli, son kullanıcıya yönelik insansız hava araçları arasında pek çok kişinin favorisi durumunda. Şirket şimdi de, yeni ürün nesline DJI Phantom 3 Standard adını verdiği yeni bir giriş seviyesi modeli ekledi. 799 dolardan satılacak olan DJI Phantom 3 Standard, 999 dolarlık Phantom 3 Advanced ve 1250 dolarlık Phantom 3 Professional’a karşı gözle görülür bir fiyat avantajıyla yola çıkıyor. Ancak bu fiyat avantajının ürünün özellikleriyle desteklendiğini söylemek pek kolay değil.

DJI Phantom 3 Standard’daki fiyat düşüşü, Phantom 3’teki bazı yeni donanım özelliklerinin de ortadan kalkması anlamına geliyor. Aşağıya çevrilmiş bir kameranın olmaması, LightBridge video uydu-yer bağlantı sisteminin bulunmaması ve GLONASS uydu konumlama sisteminin eksikliği gözle görülür farklar olarak ön plana çıkıyor.

Söz konusu özellikler, Phantom 3’ün dış mekanlarda kullanımını daha güvenilir hâle getiriyor. Buna ek olarak, LightBridge’in olmaması, canlı yayın özelliğini ortadan kaldırıyor.

DJI Phantom 3 Standard, 699 dolarlık DJI Vision 2+ ile karşılaştırıldığında ise avantajları ortaya çıkıyor. Daha iyi kamera, daha uzun menzil ve daha uzun pil ömrü gibi farklar hemen göze çarpıyor. Gelişmiş uçuş kontrol cihazı ve Wi-Fi menzil artırıcısına ihtiyacı ortadan kaldıran entegre uzaktan kumanda da DJI Phantom 3 Standard’ın özellikleri arasında bulunuyor. Buna ek olarak, Phantom 3 serisi için hazırlanan tüm uygulamalar, donanım desteklediği takdirde, DJI Phantom 3 Standard’da kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER