Teknoloji

DJI Osmo Mobile ile video günlükçülerinin sahip olmak istediği aksesuar olacak

dji osmo mobile
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
dji osmo mobile
DJI Osmo Mobile

DJI Osmo akıllı telefon nesli için gerçekten etkileyici ve güçlü bir video aracı olma özelliğini taşıyor. Birden fazla eksende sabileme ve özel bir 4K kamera barındırması bu ürünü en çekici yapan özelliklerin başında geliyor. Ancak eğer 4K çözünürlük sizin için çok önemli değilse veya Snapchat ve benzeri ağlar üzerinde kısa videolar paylaşmak daha çok yaptığınız bir iş ise, o hâlde DJI Osmo Mobile sizin için yeterli bir araç olabilir.

Akıllı telefon uzantısı olarak nitelendirilen bu aksesuar üç eksenli ve yalpalı sabitleme sistemi ve akıcı gezdirme kontrolü gibi özellikleriyle DJI Osmo Mobile akıllı telefonlarla düzgün ön ve arka kamera videoları çekmeye olanak sağlayacaktır.

DJI genellikle Phantom drone’larıyla biliniyor, ancak Osmo serisi de giderek daha fazla dikkat çekiyor. Akıllı telefonlarla video çekiminin giderek daha fazla arttığı ve giderek daha profesyonel videolar gördüğümüz bir ortamda, Osmo Mobile gibi bir ürün de giderek daha dikkat çekici hâle geliyor. Yalpalarla üç eksende görüntü sabitleme imkanı sağlayan Osmo’nun bu özelliğini Osmo Mobile da alıyor. Ancak entegre kamera modülünü yerine akıllı telefonun yerleştirildiği klipsli bir yuva bulunuyor. Genişliği 59 mm. ile 85 mm. arasında değişen herhangi bir akıllı telefon buraya takılabiliyor.

iOS veya Android telefonların Bluetooth üzerinden bağlandığı Osmo, DJI’ın uyumlu GO uygulamasıyla birlikte çalışıyor. Time-laps modu, canlı yayın desteği, kamera pozlama ayarları ve aktif nesne izleme gibi yazılım tabanlı özellikler de bu uygulama aracılığıyla sunuluyor. Üstelik DJI Osmo Mobile ile düzgün panoramik fotoğraflar da çekebilirsiniz. Portre film çekimi meraklısıysanız, bunun için de özel bir mod bulunuyor.

DJI Osmo Mobile’ın fiyatı nedir?

Eğer seyahatiniz sırasında video çekmeyi seviyorsanız, amatör filmciyseniz veya bugünlerde epey popüler hâle gelen “vlog” işiyle uğraşanlardansanız, Osmo Mobile sizin için epey kullanışlı bir aksesuar olabilir. Ancak fiyatı biraz tuzlu. DJI’ın web sitesi üzerinden yaklaşık 300 dolarlık yurt dışı fiyatıyla sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER