Manşetler

DJI Osmo Mobile 6 kompakt tasarımı yeni özelliklerle güçlendiriyor

dji osmo mobile 6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DJI Osmo Mobile 6 adını taşıyan en yeni akıllı telefon gimbal’ini tanıttı. Osmo Mobile 6, heyecan verici yeni özellikleri de beraberinde getiriyor. Tıpkı DJI OM 5 gibi, Osmo Mobile 6 da hafifliği ve kompaktlığıyla kolay taşınabilir bir aksesuar profili çiziyor.

DJI’ın Osmo markasına dönüşünün bu yeni modelle sürdüğü söylenebilir. Şirket kısa süre önce Osmo Action 3 adını verdiği aksiyon kamerasını duyurmuştu. Osmo Mobile gimbal serisinde üçüncü modelden sonra Osmo markasını kullanmayı bırakan DJI, aradaki modelleri OM 4 ve OM 5 adlarıyla piyasaya sürmüştü.

Bu isim değişikliğinin nedeni bilinmiyor. Neden ne olursa olsun, Osmo Mobile 6’nın masaya dikkat çekici yenilikler koyduğu rahatlıkla söylenebilir. Bunlardan ilki, gimbal’in artık büyük kasalı akıllı telefonlarla daha rahat kullanılabilecek olması. Kılıflı ve büyük telefonları bile Osmo Mobile 6’ya monte etmek mümkün olacak.

Osmo Mobile’da Active Track 5.0 teknolojisi mevcut. Bu teknoloji uzun mesafeler için daha sabit bir takibi mümkün kılıyor. Buna ek olarak, yana dönen veya kendi etrafında dönen objeler de daha kolay izlenebiliyor.

dji osmo mobile 6Active Track, DJI markalı gimballerin en kullanışlı özellikleri arasında yer alıyor. Bu özelliğin geliştirilmesinin kullanıcılar adına sevindirici bir şey olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Bir diğer yenilik ise iPhone kullanıcılarının faydalanabileceği Quick Launch yani Hızlı Başlatma özelliği. DJI bu özellik sayesinde gimbal’in çalışmaya eskiye kıyasla 3 kat daha hızlı başlayacağını belirtiyor. iPhone, Osmo Mobile 6’ya takıldıktan sonra ekrana gelecek bildirim üzerinden doğrudan Mimo uygulamasının kamerasına gidilebilecek.

Hızlandırılmış çekim, panorama modu ve hareketle kontrol gibi özellikler de Osmo Mobile 6’da kullanıcıları bekliyor. DJI Osmo Mobile 6’nın kutusundan manyetik telefon tutacağı, tripod, güç kablosu, bilek bandı ve taşıma kutusu çıkıyor.

DJI Osmo Mobile 6, Avrupa’da 169 avro karşılığında satışa sunuldu.

İLGİLİ HABERLER