Teknoloji

DJI Osmo Mobile 2 gelişmiş özellikleri daha düşük fiyatla sunuyor

dji osmo mobile 2DJI Osmo Mobile adını taşıyan sabitleme aracı ile akıllı telefonunu kullanarak sarsıntısız videolar çekmek isteyenlerin işlerini önemli ölçüde kolaylaştırmıştı. Çinli üretici, bu yolculuğu Osmo Mobile’ın devamı olarak tanımlanabilecek bir araçla sürdürüyor. DJI Osmo Mobile 2, yeni tasarımıyla daha fazla kişinin mobil video çekimi deneyimi yaşamasını amaçlıyor. Fiyat etiketinde 129 dolar yazması ise Osmo Mobile 2’nin en güçlü silahı olacak gibi görünüyor.

Yeni Osmo Mobile’da da sabitleme için üç eksenli “gimbal” kullanılıyor. Ancak DJI’ın yeni Osmo Mobile’ın diğer bölümlerinin tasarımında önemli değişiklikler yapması da dikkat çekiyor.

Maliyetleri aşağıda tutmayı ve Osmo Mobile 2’yi daha erişilebilir kılmayı hedefleyen şirket, ana malzeme olarak metal yerine “modifiye edilmiş çok güçlü naylon” olarak tanımlanan bir malzemeyi tercih etmiş. Yeni Osmo Mobile ile tanışanlar, söz konusu malzemenin arzulanan sağlamlık hissini verdiğini belirtiyor. Bu değişim, fiyatı aşağıya çektiği için de kullanıcılar tarafından onaylanacak gibi görünüyor. Osmo Mobile’ın altındaki 0,25 inçlik giriş ise sabitleyici uzun süreli çekimler için tripoda yerleştirmeyi mümkün hâle getiriyor.

Yenilenen kıskaç, akıllı telefonların yatay veya dikey olarak Osmo Mobile 2 ile sabitlenmesini sağlıyor. Yeni Osmo Mobile için DJI, tek şarjla yaklaşık 15 saatlik bir kullanım süresi vadediyor. Kontrol araçlarını sadeleştiren DJI, ikinci ele olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırıyor. İmzası niteliğindeki tetikten vazgeçen ve güç butonunu tutacağın ön kısmına taşıyan şirket, deklanşör ve kayıt tuşlarını da birleştirmiş.

DJI Osmo Mobile 2 ilk olarak Apple mağazalarında satılacak

23 Ocak’ta satışa sunulacak olan DJI Osmo Mobile 2, ilk olarak Apple mağazalarında satılacak. Şubat ayının başlarından itibaren DJI’ın internet sitesi veya diğer perakende satış ortakları üzerinden de Osmo Mobile 2 satın alınabilecek.

İLGİLİ HABERLER