Teknoloji

DJI Osmo dünyanın en donanımlı selfie çubuğu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dji-osmo-091015-2

DJI Phantom, son yıllarda pek çok kişinin en çok beğendiği drone olarak dikkat çekiyor. Ortalama kullanıcı için uygun fiyatlı ve kolay erişilebilir olması, ancak aynı zamanda profesyonelleri tatmin edecek kadar güç barındırması DJI Phantom’a artı puan kazandıran başlıca unsurlar olarak ön plana çıkıyor.

Phantom ile önemli bir başarı yakalayan DJI, “selfie çubuğu” olarak tanımlanabilecek “Osmo” ile aynı formülü başka bir ürün kategorisine taşıyor. Şirketin drone’larındaki kamera ve yalpa teknolojisini ödünç alan DJI Osmo, bu teknolojiyi “en gelişmiş selfie çubuğu” şeklinde paketleyerek sunuyor. DJI, yeni ürünüyle sinema seviyesinde sabitlemeyi ve 4K çözünürlüğündeki videoları ortalama kullanıcılar için erişilebilir kılmayı amaçlıyor. Bütçesi kısıtlı olan profesyoneller de DJI Osmo’nun hedef kitlesinin içinde yer alıyor. Yurt dışında ön siparişe çıkan DJI Osmo’nun sevkiyatı 15 Ekim itibarıyla başlayacak.

Üç eksenli yalpa ve üst kısmında kamera barındıran DJI Osmo, tasarımı itibarıyla kolay kavranabilen bir çubuk gibi gözüküyor. Plastik ve alüminyumdan yapılması sayesinde DJI Osmo’nun ağırlığının 201 grama inmesi sağlanmış. ABD satış fiyatı 649 dolar olarak belirlenen aksesuarı pahalı bulanlar, diledikleri takdirde kamera olmadan ürünü satın alabiliyor. 12 megapiksel çözünürlük sunan bu kamerada 1/2.3 inç’lik sensör ve 94 derecelik açıya sahip lens bulunuyor. DJI Osmo kamerasıyla 4K video kaydı yapılabiliyor.

Kullanıcılar DJI Osmo’nun kamerasını ürünü kavradıklarında işaret parmaklarının hemen altında kalan bir tetik üzerinden aktive edebiliyor. Bu tetik sayesinde kamera farklı pozisyonlara alınabiliyor. DJI Osmo’nun üstünde kamerayı önceden belirlenmiş pozisyonların dışına çıkarmaya yarayan bir trackpad ile fotoğraf ve video çekiminde kullanılabilen bir deklanşör de bulunuyor.

Yakaladığı görüntüleri microSD karta kaydeden DJI Osmo, tam şarjla 1 saat boyunca 4K video kaydı yapma fırsatı veriyor. Bekleme modunda ise pil ömrü 6 saate çıkıyor.

DJI Osmo’nun şirketin drone’larının yakaladığı başarıyı tekrarlayıp tekrarlayamayacağı zamanla anlaşılacak. Osmo etkileyici özellikler barındırsa da, “selfie çubuğu” şeklinde anılması drone’lar ile kıyaslanmasında işine yaramayacaktır.

İLGİLİ HABERLER