Manşetler

DJI OSMO Action aksiyon kamerası iddialı biçimde geliyor

dji osmo action

GoPro bir zamanlar aksiyon kamera pazarının hakimi konumundaydı. Hâlâ en çok bilinen marka olsa da, GoPro’nun pazar payını rakipleri, ufak ufak kırparak azaltıyor. En büyük rakiplerden biri drone pazarının kralı olan DJI. Bu üreticinin DJI OSMO Action aksiyon kamerasının birkaç gün içinde çıkması bekleniyor. Bunun öncesinde cihazın beklenen özellikleri sızdı.

Şu sıralar piyasada bulunan aksiyon kameraları aşağı yukarı birbirine çok benziyor. Bazılarının daha çekici gelen özellikleri olsa da, çoğu fiyat bakımından uygun olmayı tercih ediyor. DJI OSMO Action’ın ne kadara satılacağı bilinmiyor, ancak bazı özelliklerine bakacak olursak, fiyatının karşılığını veren bir ürün olacak gibi görünüyor. Photo Rumors sitesine göre sızan teknik özellikler aşağıda yer alıyor:

– Görüntü sabitleme sistemi
– Çift LCD ekran
– 1 / 2.3″ 12MP CMOS Görüntü Sensörü
– Sony IMX377
– Ambarella H2 görüntü işlemcisi
– FOV: 145 derece f2.8
– Deklanşör: 1/8000-120s
– Video özellikleri: 8x yavaş 4K60p çekim, 1080p video 120k
– HDR ve otomatik hızlandırılmış fotoğrafçılık
– Çekim modu: tek, AEB sürekli çekim, geri sayım çekimi, çoklu sürekli çekim, aralıklı çekim

Dikkat çeken özelliklerden bir tanesi çift LCD ekran oluyor. Bu açıdan DJI OSMO Action, hem önde hem de arkada kamera barındırmasıyla türünün ilk örneği olacak gibi görünüyor. Aksiyon kameralarının selfie fotoğraflar için tasarlandığı söylenemez. Yine de, canlı yayın veya video günlük çekimi için sıklıkla kullanıldığına tanık oluyoruz. Bu durumda önde ikinci bir ekranın yer alması hem sahneyi ayarlama hem de sahneyi görme bakımından yararlı olacaktır.

Diğer sızıntılar DJI OSMO Action kılıfsız biçimde suya dayanıklı olacak. Bu, genel olarak aksiyon kameralarının sahip olmadığı bir unsur. Kullanıcılar suya dayanıklılık için çoğunlukla özel kılıfa koymaları gerekiyor. Bu da SD kart değişimi gibi işleri daha zor hâle getiriyor. Görünen o ki, DJI OSMO Action böyle bir zahmetten kurtaracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER