Manşetler

DJI Mini 3 Pro drone için resmi tanıtım öncesi son dakika sızıntıları

dji mini 3 pro drone

DJI, perşembe günü attığı bir tweet ile 10 Mayıs’ta yapacağı ürün duyurusunun haberini verdi. Şirket “büyük bir gelişmeyi” paylaşacağını da söyledi. Özellikle DJI Mini 3 Pro’nun ve kontrol biriminin kutusundan çıkarıldığını gösteren bir YouTube videosunun, DJI’ın tweeti ile aynı gün dağıtıma çıktığını düşünecek olursak, şirketin DJI Mini 3 Pro gibi yeni bir drone’u tanıtması muhtemel görünüyor.

YouTube yapımcısı DM Productions, kutu açılışı videolarında, DJI Mini 3 Pro drone’u erken teslim alan birinden kutu açılımının görüntülerini aldıklarını söylüyor. Video, kontrolörünün yanı sıra engellerden kaçınma sensörleri barındıran drone’a iyi bir bakış imkanı sunuyor.

DM Productions’ın belirttiği gibi kontrolör, birkaç düğme ve bağlantı noktası kaldırılmış biçimde DJI’nin mevcut RC Pro’suna benziyor. Ayrıca Mini 3 Pro’nun kumandasında, yukarıdan dışarı çıkan herhangi bir anten yok. Muhtemelen ekran da, daha pahalı olan RC Pro’da bulunan kadar parlak ve net olmayacaktır.

dji mini 3 pro drone

Bu arada DJI’ın beklenen drone’u hakkında bazı bilgi parçaları da var. Geçen ay bir sızıntı, bunun ağırlığının hâlâ 250 gramın altında olacağını, böylelikle yasal kayıt zorunluluğu olmadan kullanılabileceğini öne sürüyordu. Ayrıca sızıntı, öne bakan çarpışma önleme sensörleri ekleyeceğini gösterdi. Bunun yanı sıra, drone’nun pili görünüşe göre 2453 mAh civarında kapasiteye sahip olacak. Sızıntı, kamerası hakkında da bilgi içeriyordu ve daha sonra, ürünün iki satıcı tarafından erken satış için listelenmesi sayesinde daha da fazla ayrıntıya sahip olduk.

DroneDJ’ye göre, Mini 3 Pro yurt dışında 1000 dolar civarında bir fiyata mal olacak ve kamera sistemi Mini 2’ye göre çok büyük bir gelişme gösterecek. Mini 3 Pro’nun daha büyük bir kamera sensörüne, daha fazla ışığa izin verecek daha geniş diyafram açıklığına sahip bir merceğe ve 4K 60 fps’de kayıt yapma yeteneğine sahip olacağı söyleniyor.

dji mini 3 pro drone

DJI’nin vaat ettiği “büyük gelişme” ile ilgili olarak, hem satıcı sızıntıları hem de kutu açılışı videosu, drone ile dikey ve yatay video çekimi arasında kolayca geçiş yapabileceğinizi belirtiyor. Bu, akıllı telefonlar için içerik oluşturanlar için ilginç bir özellik olacaktır.

Resmi çıkışına az bir zaman kala, DJI Mini 3 Pro drone hakkında sızdırılacak çok şey kalmamış gibi görünüyor. DJI’ın web sitesi, duyurunun 10 Mayıs Salı günü Türkiye saatiyle 16.00’da yapılacağını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER