Manşetler

DJI Mini 3 Pro drone resmiyet kazandı

dji mavic 3 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DJI Mini 3 Pro drone bir süredir devam eden sızıntıların ardından resmen gözler önüne çıktı. En küçük ve en hafif drone’unu dikkate değer bir değişimden geçiren şirket; yeni tasarım, 4K 60 fps video kayıt, daha büyük görüntü sensörü, daha geniş diyafram aralığı ve daha büyük pil seçeneği gibi özellikler sunuyor.

Mini 3 Pro tartıda 250 gramdan hafif çekiyor. Orijinal Mavic Pro’ya selam çakan Mini 3 Pro’nun gimbali 90 derece döndürülebiliyor. Böylelikle dikey videolar ve fotoğraflar kaydetmek mümkün hâle geliyor.

Mini 3 Pro’da Mini 2’ye kıyasla daha büyük bir sensör mevcut. Bu sensörle 4K 60 fps video kaydı yapılabiliyor. HDR desteği ise 4K 30 fps videolarla sunuluyor. Düz renk profiliyle video çekenlere post prodüksiyonda ekstra renk seçenekleri sağlayan DJI, 48 megapiksel çözünürlüklü fotoğrafların çekilmesini de mümkün kılıyor.

dji mavic 3 proDJI Mini 3 Pro’da engellerden kaçınmasını sağlayan sensörler mevcut. Bu sensörler sayesinde Mini 3 Pro, çok sayıda otonom uçuş modunu destekliyor. Söz konusu modlar arasında çekilen nesneyi karede tutmayı sağlayan Spotlight 2.0, drone’u insanlar veya binalar üzerinde döndüren Point of Interest 3.0 ve nesneleri yandan ya da arkadan takip edebilen ActiveTrack 4.0 bulunuyor. Mini 3 Pro’nun arkasında sensör bulunmuyor. Dolayısıyla drone’u geri geri götürürken dikkat etmek gerekiyor.

Mini 3 Pro için iki farklı pil seçeneği sunuluyor. Standart pil tam şarjla maksimum 34 dakikalık bir uçuş süresi sunuyor. “Intelligent Flight Battery Plus” isimli seçenek ise maksimum uçuş süresini 47 dakikaya çıkarıyor. Bu piller drone’un sırasıyla 30 ila 40 dakika civarında sürelerde havada kalmasını sağlıyor.

dji mavic 3 proDJI Mini 3 Pro ile birlikte RC adını verdiği yeni bir uzaktan kumandayı da gözler önüne çıkardı. DJI RC Pro’nun sadeleştirilmiş versiyonu olarak tanımlanabilecek RC’de maksimum parlaklık seviyesi 700 nit olan 5.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Böylelikle telefonu kumandaya yerleştirmeye gerek kalmıyor. Bu kumanda ilk etapta sadece Mini 3 Pro ile birlikte sunulacak.

DJI Mini 3 Pro fiyatı ile ilgili detaylar

DJI Mini 3 Pro, yurt dışında 669 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Bu fiyata kumandanın dahil olmadığını belirtmek gerekiyor. Kumanda isteyenlerin ödemesi gereken en düşük ücret ise 759 dolar olacak.

İLGİLİ HABERLER