Teknoloji

DJI Mini 3 Pro daha büyük bir pil ve yeni eklenen sensörleriyle yakında çıkabilir

dji mini 3 pro

Yakında çıkış yapması beklenen DJI Mini 3 Pro, Pro olmayan selefine göre engellerden kaçınma sensörleri ve daha büyük bir pil de dahil olmak üzere, bazı önemli yükseltmelerle birlikte gelebilir.

Kendini DJI araştırmacısı olarak tanıtan Jasper Ellens, sızdırılan resimleri ve videoyu Twitter hesabında paylaştı. Cihazın ön tarafında engellerden kaçınmaya yardımcı olmak için iki büyük sensör ve buna ek olarak, zemin çarpışmalarını önlemek için aşağı bakan iki sensör bulunur. Eğer sızıntılar doğruysa bu, drone uçurmaya yeni başlayanlar için elverişli drone serisine hoş bir ekleme olacaktır. Çünkü DJI Mini 2‘de yalnızca yer algılama sensörleri bulunuyor.

Kamera açısından söz konusu sızıntı, maksimum f/1.7 diyafram açıklığına sahip bir lensi işaret ediyor. Bu, DJI Mini 2’deki f/2.8 lens ile karşılaştırıldığında daha parlak bir görüntü ve gelişmiş düşük ışık performansı anlamına gelecektir. Kamera, bir tarafa yerleştirilmiş, muhtemelen kullanıcıların sosyal platformlarda yayınlamaya elverişli dikey videolar çekmesine olanak tanıyan, yeniden tasarlanmış üç eksenli bir yalpa çemberine yerleştirilecek.

Öte yandan sızıntı, DJI Mini 3 Pro’nun pilinin 2453 mAh kapasiteye sahip olacağını işaret ediyor. Bu da uçuş süresinin biraz daha uzun olabileceğini gösteriyor. Karşılaştıracak olursak DJI Mini 2, 2250 mAh pil ve 31 dakikalık uçuş süresine sahip. Bu nedenle Mini 3 Pro ile küçük bir ilerleme görebiliriz.

Yükseltmelere rağmen DJI Mini 3 Pro, 250 gramın altındaki ağırlığını korumaya devam edecek ve kullanıcıların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün İHA Talimatına göre, onu kaydettirmesine gerek kalmadan uçurmasına izin verecek. DJI Mini 3 Pro’nun yeni “Pro” etiketi ve özellikleriyle birlikte, “giriş seviyesinde fiyat” tanımlamasını bırakıp bırakmayacağını göreceğiz. Ayrıca DJI’nin Pro olmayan bir model yayınlamayı planlayıp planlamadığını da henüz bilmiyoruz.

Son sızıntılar DJI Mini 3 Pro hakkında epey şey söylese de, kare hızı veya Ocusync 3.0 desteği gibi detayları bilmiyoruz. Ancak bunları da öğrenmek için daha fazla beklememiz gerekmeyebilir. Ellens, DJI’nin önümüzdeki birkaç hafta içinde drone’u duyurabileceğini tahmin ediyor. Ayrıca bu son günlerde beklenen drone ile ilgili daha fazla ayrıntıyı paylaşmaya devam edecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER