Manşetler

DJI Mini 3 drone tanıtıldı: Ultra hafif tasarım, uzun pil ömrü, 4K video kaydı

dji mini 3

DJI Mini 3 drone, bir süre önce etrafta dolaşmaya başlayan haberlerin ardından resmen gözler önüne çıktı. DJI’dan yapılan açıklamaya göre; Mini 3 uzun pil ömrü ve 4K video kaydı gibi özellikleri kompakt ve hafif bir tasarımla sunuyor. Otomatik Kalkış, Eve Dönüş (RTH) işlevi, Smart RTH, Low Battery RTH ve Failsafe RTH gibi özellikler de Mini 3’te kullanıcıları bekliyor.

DJI Mini serisinin en yeni üyesi Mini 3, 249 gramın altında hafifliği ile neredeyse cepte bile taşınabiliyor. 250 gramın altındaki insansız hava araçlarının, kullanıcıların kayıt veya sınav gerektirmeden bölgesel uyumluluk içinde uçmasına izin verilmesi sebebiyle Mini 3, dünyanın birçok yerindeki drone yönetmeliklerini de karşılıyor. Sınırı olmayan DJI Mini 3 sosyal medya içerikleri için ‘gerçek dikey çekim’ ile 4K HDR video ve 12 MP fotoğrafları anında kaydediyor. Mini 3 ‘ün kardeşi Mini 2 Pro’nun ayak izlerini takip ettiğini söyleyen DJI Kreatif Direktörü Ferdinand Wolf, “Aynı yüksek performans özelliklerinin birçoğunu değerli bir alternatif seçenek olarak sunuyor. Mini 3’ü daha fazla yeni kullanıcıyı ilk kez uçmaya davet etmek için ürettik” ifadesini kullandı.

DJI Mini 3, gündüz ve gece, gerçeğe yakın renklerle göz kamaştırıcı 4K/30 fps’de HDR kayıt yapıyor. 1/1,3 inç CMOS sensör ve f/1,7 diyafram açıklığı, düşük aydınlatma ve yüksek kontrastta bile daha yüksek görüntü çözünürlüğü, daha keskin alan derinliği ve daha düşük görüntü paraziti sağlayarak daha temiz görüntüler vadediyor. 4-in-1 piksel teknolojisi, düşük ışık performansını iyileştirmek için 48 MP’den 12 MP’ye kadar farklı boyutlarda fotoğraflar ve 2,4 μm kadar büyük tek pikseller oluşturabiliyor. Çift yerel ISO ve çip düzeyinde HDR teknolojisi, kısa sürede son derece net görüntüler oluşturmaya yardımcı olarak sert gölgeler gibi yüksek dinamik aralığa sahip görüntülerde bile mükemmel sonuçlar vadediyor. Bu görüntü kalitesi, sosyal medya platformları için mükemmel içerik oluşturmak üzere kamerayı 90 derece döndüren ‘gerçek dikey çekim’ ile etkileyici sonuçlar sunuyor.

dji mini 3

DJI Mini 3, 38 dakikaya kadar maksimum uçuş süresi sağlamak için standart ‘akıllı uçuş pili’ ile birlikte sunuluyor. ‘Akıllı uçuş pili plus’ ile uçuşlar 51 dakikaya kadar uzatılabiliyor. DJI O2 dijital video iletimi, uçuş boyunca güvenilir bir bağlantı sağlamak için güçlü parazit önleme teknolojisini kullanırken, 10 km mesafeye kadar 720p/30fps canlı yayın sağlıyor. 10,7 m/s’ye varan rüzgar direnciyle Mini 3, çeşitli koşullarda sabit bir şekilde gezinebiliyor ve sabit bir görüntüyü koruyabiliyor.

dji mini 3

DJI Mini 3, herkesin hem yatay hem de dikey çekimde güzel çekimler yapmasına olanak tanıyan önceden programlanmış bir uçuş ve kayıt paketi olan QuickShots ile içerik oluşturmayı kolaylaştırıyor. DJI Mini 3 hiç tecrübesi olmayan bir kullanıcıyı bir dizi akıllı işlev ile anında uçuşa adapte ediyor. Otomatik Kalkış, Eve Dönüş (RTH) işlevi, Smart RTH, Low Battery RTH ve Failsafe RTH bu özellikler arasında yer alıyor. Sinyal düşüşü veya düşük pil gibi durumlarda Mini 3 otomatik olarak başlangıç noktasına geri dönüyor. Mini 3 ayrıca GNSS’yi aşağı görüş sistemi ve kızılötesi algılama sistemiyle birleştirerek sabit ve doğru bir şekilde havada süzülür, böylece risklerden uzak güvenle uçmak mümkün oluyor.

DJI Mini 3 ile çeşitli aksesuarlar da sunuluyor

DJI Mini 3 çeşitli aksesuarla geliyor:
● DJI RC, dahili ekrana sahip, hafif ve kullanımı kolay bir uzaktan kumanda. Dahili DJI Fly uygulaması sayesinde, bir akıllı telefona bağlanmaya gerek kalmadan kullanıma hazır olması, kalkışı daha odaklı ve havadan fotoğrafçılığı daha keyifli hale getiriyor.
● Akıllı Uçuş Pili (Intelligent Flight Battery), 38 dakikaya kadar sorunsuz ve sorunsuz bir uçuş sağlıyor.
● Intelligent Flight Battery Plus, maksimum 51 dakikalık uçuş süresini destekliyor.
● Çoklu Şarj İstasyonu, uzaktan kumandayı ve üç pili sırayla şarj ediyor ve aynı zamanda bir mobil güç kaynağı görevi görüyor ve pilleri uygun taşıma için saklıyor.
● ND Filtre Seti, mükemmel çekim için her zaman hazır olması için Mini 3 kamerayı ND16/64/256 filtrelerle güçlü aydınlatma koşullarına uyarlıyor.
● 360 Derece Pervane Koruması, pervaneleri tamamen kaplıyor. Kolay takılıp çıkarılıyor, basit ve verimli bir şekilde uçuş güvenliğini sağlıyor.
● Pervane Tutucu, hava aracı katlandığında daha rahat saklama için ön ve arka pervaneleri bağlıyor.

İLGİLİ HABERLER