Teknoloji

DJI Mini 2 güncellemesi pil sorununa çözüm getirecek

dji mini 2

Drone üreticisi DJI, en yeni ürünlerinden biri olan Mini 2 drone’un pil boşaltım sorununa çözüm getiren bir güncelleme yayınlamaya hazırlanıyor. TechRadar’ın haberine göre; güncellemenin ardından drone veya şarj yuvasındaki pillerin yakın zamanda kullanılmadığı anlaşıldığında boşaltım süreci otomatik olarak başlatılacak.

Bu küçük bir sorun gibi görünse de, pilin uzun ömürlü olmasını etkileyen bir problem olarak öne çıkıyor. DJI Mini 2’ninki gibi lityum polimer pillerin yaşam süresi, tam şarjdayken yavaş yavaş boşaltıldıklarında biraz daha uzuyor.

DJI tarafından TechRadar’a yapılan açıklamada, DJI Mini 2’deki pillerin hayati fonksiyonları sürdürmek ve otomatik şarj boşaltım sürecini başlatmamak için yaklaşık 1 dakikalık pil tükettiği belirtildi. DJI, drone’un bir süredir kullanılmaması durumunda bataryaların drone’dan veya şarj yuvasından çıkarılmasının faydalı olabileceğinin de altını çizdi.

DJI Mini 2, geçtiğimiz kasım ayında satışa sunulmuştu. Yurt dışı satış fiyatı 500 doların altında olan drone, kamera performansıyla geçer not almayı da başarmıştı.

İLGİLİ HABERLER