Manşetler

DJI Mavic Pro drone hem yetenekli hem de avuç içine sığıyor

dji mavic pro

GoPro Karma drone’un tanıtılmasından sadece bir hafta sonra, drone denilince akla gelen ilk markalardan bir tanesi olan DJI’nin yeni modelinin duyurusu gerçekleşti. GoPro’nun hava aracı katlanabilir tasarımı sayesinde sırt çantasına rahatlıkla sığabiliyor. DJI Mavic Pro da benzer şekilde katlanabilir bir model. Üstelik daha küçük gövdesine daha fazla özellik sığdırmayı başarıyor.

Katlandığı zaman DJI Mavic Pro, avuç içine sığacak kadar küçülmüş oluyor. Küçük boyutuna rağmen, teknik özelliklerden ödün vermiyor. 12 megapiksel kamera, 3 eksenli dengeleme sistemi, saniyede 30 kare hızda 4K video çekimi, saniyede 96 kareye varan hızda Full HD video çekimi gibi özellikler mevcut. Üstünde iki adet GPS ünitesi ve güneş sensörleri bulunuyor. Bu da Mavic Pro’nun film çekimi sırasında sizi otomatik olarak izlemesini mümkün kılıyor.

dji mavic proMavic Pro saatte 65 kilometreye varan hıza ulaşabiliyor ve 27 dakikalık uçuşa izin veren bir pili bulunuyor. Uçmayı engelleyecek engelleri otonom şekilde buluyor ve bunları yaklaşık 15 metre uzaklıktan işaretleyebiliyor. Üstelik eğimli bir arazide yürüyorsanız, yerden yüksekliği aynı seviyede tutmak adına araziyi de tarayabiliyor.

Bunlardan daha da etkileyici olanı, yeni transmisyon sisteminin yaklaşık 7 kilometrelik bir menzile sahip olması ve 1080p Full HD görüntüleri Facebook Live, Periscope veya YouTube üzerinden, bağlı olan DJI Go uygulaması üzerinden canlı olarak yayınlamaya imkan tanıması. Hatta hava aracı 90 derece dönerek dikey fotoğraf ve video çekimi de gerçekleştirebiliyor.

dji mavic proMavic Pro, DJI’nin kullanım için özel bir kontrolör gerektirmeyen ilk drone’u olma özelliğini de taşıyor. Yine de, şirket özel uzaktan kumandayı da barındıran paketi 999 dolarlık fiyat etiketiyle satıyor. Bunun yanı sıra 749 dolarlık daha ucuz paketi tercih etmek ve hava aracını uçurmak için mobil uygulamayı kullanmak da mümkün. Daha düşük fiyat ve daha basitleştirilmiş kontroller sayesinde DJI daha geniş bir tüketici kitlesine ulaşmayı hedefliyor.

Mavic Pro şu anda ön siparişe sunuldu ve 15 Ekim tarihinden itibaren de teslimatlara başlanması bekleniyor. Mağaza satışları ise yurt dışında 2 Kasım tarihinden itibaren başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER