Manşetler

DJI Mavic Air: En rahat taşınabilir ve 4K video kayıt yetenekli drone

dji mavic airDJI Mavic Air adını verdiği yeni drone’unun duyurusunu gerçekleştirdi. Mavic Pro ve Spark adlı diğer drone’lardan ilham alan Mavic Air, şirketin şimdiye kadar çıkardığı en fazla taşınabilir cihaz olma özelliğinin ötesinde, yükseklerden etkileyici fotoğraflar ve videolar çekmeyi sağlayan bir dizi akıllı yetenekle sunuluyor.

Mavic Air, 430 gram ağırlığa sahip; böylelikle Spark’tan biraz daha ağır geliyor. DJI buna rağmen, onun şimdiye kadar çıkan en rahat taşınabilir drone olduğunu söylüyor. Bunda katlanabilir kolların ve gövdeye yanaştırılabilen pervanelerin payı büyük, tıpkı Mavic Pro’da olduğu gibi.

12 megapiksel kamera, Mavic Air’ın karın bölgesinde bulunan 3 eksenli dengeleme halkasına yerleştiriliyor. Bu kamera 1/2.3 inç CMOS sensör, 24mm f/2.8 lens barındırıyor. Mavic Air’ın kamerası HDR fotoğraflar çekebiliyor. Ayrıca 4K video kayıt yeteneği de bulunuyor, ancak bu çekim saniyede 30 kare hızında gerçekleştiriliyor. Bununla birlikte 1080p Full HD çözünürlükte, saniyede 120 kareye kadar video kaydı yapılabiliyor.

Mavic Air’ın 8 GB dahili hafızası bulunuyor. Böylelikle microSD kart bulunmasa bile fotoğraflar ve videolar çekilebiliyor. USB-C portu üzerinden çekilen görüntüleri bir bilgisayara kolaylıkla aktarabilirsiniz.

Mavic Air’ın yeni gelen çeşitli fotoğraf ve video modları bulunuyor. Böylelikle hem amatörler hem de profesyoneller etkileyici çekimler yapabilecekler. Yeni eklenen Sphere (Küre) panorama özelliği sayesinde bir dakikada 25 farklı fotoğraf çekiliyor, bunlar birleştirilerek 32 megapiksel çözünürlüklü bir panoramik çekim oluşturuluyor. Ayrıca düşey, yatay ve 180 derece panoramik fotoğraflar da çekilebiliyor.

QuickShot akıllı video modu ise yüksek kaliteli videonun peşinde olanlar için sunuluyor. Önceden belirlenmiş uçuş rotaları sayesinde nesne çerçeve içinde tutuluyor. Rocket, Dronie, Circle, Helix, Asteroid ve Boomerang gibi modlar da profesyonel pilotluk yetenekleri olmadan da profesyonel dokunuşlara sahip çekimler yapmanıza izin verecektir.

Mavic Air hareket tabanlı kontrolleri de destekliyor. Böylelikle elinizde sürekli uzaktan kumandayı tutmanıza gerek kalmıyor. Mavic Air’ı ellerinizi kullanarak, altı metreye kadar uzaklıktan kontrol edebilir; ona başlatma, takip etme, fotoğraf çekme, çekme, itme ve inme gibi komutları verebilirsiniz.

DJI, Mavic Air’a Flight Autonomy 2.0 sistemini de ekliyor. Bu sistem drone’un üstündeki yedi farklı kameranın kızıl ötesi sensörlerini kullanarak çevredeki nesnelerin üç boyutlu haritasını oluşturuyor, böylelikle çevredeki engellere çarpılması önleniyor. Mavic Air’ın 21 dakikalık uçuş süresi bulunuyor. 5000 metre yüksekliğe kadar, saatte 35 kilometre hıza kadar rüzgarda uçabiliyor. Yeni eklenen çok yönlü antenler ise Mavic Air’ın 4 kilometrelik bir menzil içinde gezinmesini sağlıyor. Bu sırada kumanda cihazına 1080p video yayını da yapabiliyor. Eğer Mavic Air’ı Sport moduna alırsanız, hızı saatte 68 kilometreye kadar çıkıyor.

DJI Mavic Air; siyah, beyaz ve kırmızı renk seçenekleriyle ön siparişe sunuldu. ABD satış fiyatı 799 dolar, İngiltere fiyatı da 769 pound olarak açıklandı. Paketin içinde drone’un dışında pil, uzaktan kumanda, taşıma kılıfı, bir çift pervane koruması ve dört çift pervane bulunuyor. Ayrıca DJI; 999 dolar (ABD), 949 pound (İngiltere) fiyat etiketli Fly More paketini de sunuyor. Bunun içinde de üç adet pil, seyahat çantası, uzaktan kumanda, bir çift pervane koruması, altı çift pervane, pil-power bank adaptörü, pil şarj merkezi gibi parçalar yer alıyor. Ön siparişler 28 Ocak’tan itibaren dağıtılmaya başlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER