Teknoloji

DJI Mavic Air 2 sızıntıları önemli detayları ortaya koyuyor

dji mavic air 2

DJI, Mavic Air 2 adını taşıyan yeni drone’unu çok büyük ihtimalle nisan ayının son haftasında düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak. Etkinlik duyurusunda Mavic Air 2 için somut bir işaret verilmese de; internette dolaşmaya başlayan sızıntılar, tanıtılacak cihazın Mavic Air 2 olması ihtimalini fazlasıyla artırıyor.

Mavic Air 2’ye ait fotoğraflar ve drone’un kullanım kılavuzu, Brezilya’nın telekomünikasyon standartlarını düzenleyen kurumu Anatel’in üzerinden gün yüzüne çıktı. Daha sonrasında drone’larla ilgili yayın yapan çeşitli siteler tarafından paylaşılan bu fotoğraflar ve belgeler, Mavic Air 2’nin tasarımını ve teknik özelliklerini ortaya koyuyor.

Sızan fotoğraflara bakıldığında drone’un üzerindeki Mavic Air 2 yazısı hemen göze çarpıyor. Buna ek olarak, drone’un tasarımının selefinden farklı olduğu da kısa süre içinde kolaylıkla anlaşılıyor.

Mavic Air 2’nin güç kaynağının yakın çekim fotoğrafı, drone’un 3500 mAh kapasiteli bir pile sahip olduğunu gösteriyor. Orijinal Mavic Air’de 2375 mAh kapasiteli bir pil bulunuyordu. Dolayısıyla ortada hatırı sayılır bir kapasite artışının olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Mavic Air 2’nin internete sızan kullanım kılavuzu da dikkat çekici bilgiler barındırıyor. Buna göre, drone ile 4K video kaydı yapılabilecek ve 48 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekilebilecek.

Saatte 68.4 kilometre hıza ulaşabilen drone, maksimum 34 dakika boyunca havada kalabilecek. Orijinal Mavic Air’in havada kalma süresi 21 dakikaydı.

Mavic Air 2 ismi, ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerine de girmiş durumda. Bu kadar sızıntının sonunda drone’un yakında tanıtılmasının şaşırtıcı olmayacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER