Teknoloji

DJI Mavic Air 2 drone tanıtıldı: 34 dakika uçuş süresi, 48 MP kamera

dji mavic air 2

DJI Mavic Air 2 drone, bir süredir devam eden geri sayımın ve etrafta dolaşan sızıntıların sonunda resmen gözler önüne çıktı. 2018 çıkışlı Mavic Air’in takipçisi olan Mavic Air 2, DJI’ın iddiasına göre, selefinden daha farklı bir yerde duruyor. DJI’dan yapılan açıklamada, Mavic Air 2’de sadece teknik özelliklerin iyileştirilmesiyle yetinilmediği ve kullanıcı deneyiminde de temelden başlayan yeniliklerin yapıldığı belirtildi.

DJI’ın odak noktasında Mavic Air 2’yi uçurmanın kolaylığı bulunuyor. Ancak şirketi bunu düşünürken teknik özellikler konusunu göz ardı etmediği de hemen anlaşılıyor. Öncelikle drone’un 34 dakika olduğu belirtilen havada kalma süresi göze çarpıyor. 34 dakika normalde çok uzun bir zaman gibi görünmese de, drone dünyası için “sonsuz” bir süre olarak değerlendirilebilir. Bu süre, Mavic Air 2’yi DJI’ın havada en uzun kalabilen drone’u hâline getiriyor.

DJI’dan verilen bilgiye göre; yeni elektronik hız kontrolcüleri, yeni pil ve genel tasarım bunu mümkün kılıyor. Tartıda 570 gram çeken Mavic Air 2’nin orijinal Mavic Air’den 100 gram daha ağır olduğu belirtilirken, DJI’ın Ar-Ge konusunda ciddi bir mesai harcadığı da anlaşılıyor.

Mavic Air 2’de kamera konusunda önemli iyileştirilmeler yapılması da dikkat çekiyor. Mavic Air’de 1/2 inç Quad Bayer sensör bulunuyor. Bu sensörle 12 megapikselin yanında 48 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar da çekilebiliyor. Bu kamerayla 4K 60fps video kaydı da gerçekleştirilebiliyor. HDR fotoğraf ve 8K Hyperlapse video desteği de kameranın özellikleri arasında bulunuyor.

DJI, kamera teknolojisinde yine çok sayıda otomatik çekim seçeneğine ve akıllı modlara yer veriyor. Sahne tanıma özelliği de DJI’ın dikkat çektiği kamera yetenekleri arasında bulunuyor. Şirketten verilen bilgiye göre; Mavic Air 2 gün batımı, mavi gökyüzü, kar, çimen ve ağaçlar olmak üzere beş sahneyi tanıyabiliyor. Sadece beş sahnenin tanınabilmesi kulağa çok fazla gelmese de, Mavic Air 2’nin havada gördüğü genel manzaraların kapsandığı söylenebilir.

DJI Mavic Air 2 için ne kadar ödemek gerekecek?

DJI Mavic Air 2’de kontrolcü tasarımında da değişikliğe gitti. Daha önceki DJI drone kontrolcülerinde telefon kumandanın alt kısmına tutturuluyordu. Mavic Air 2 ile birlikte telefon kumandanın üst kısmına yerleştirilecek. Bu küçük bir detay gibi görünse de, büyük ekranlı telefon sahiplerinin işini kolaylaştıracak bir yenilik olarak öne çıkıyor.

dji mavic air 2

DJI Mavic Air 2 ilk olarak Çin’de satışa sunulmuş durumda. Drone, 11 Mayıs’tan itibaren uluslararası pazarda satışa sunulacak. Mavic Air 2’nin ABD’deki fiyat etiketinde 799 dolar yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER