Manşetler

DJI Mavic 2 drone’larını güncellenmiş kameralar ve optik zum ile sunuyor

dji mavic 2 zoom dubai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
dji mavic 2 zoom
DJI Mavic 2 Zoom

DJI en popüler drone’larından bir tanesini ikiye böldü. Şirket, Mavic Pro‘nun gerçek anlamda takipçisi olan Mavic 2‘yi duyurdu. Bu model, 2016’da duyurulduğundan bu yana irili ufaklı küçük güncellemeler görmüştü. Ancak DJI, tek bir drone yerine, Mavic 2’nin iki farklı versiyonunu; Mavic 2 Pro ve Mavic 2 Zoom‘u satacak.

Mavic 2 Pro‘da Hasselblad tasarımı bir kamera ve büyük bir görüntü sensörü bulunuyor. Mavic 2 Zoom ise 2x optik zum özelliğine sahip. Her iki model de yurt dışında satışa sunuldu. Mavic 2 Pro’nun fiyatı 1449 dolardan başlarken Zoom da 1249 dolarlık başlangıç fiyatıyla satılıyor.

Her iki drone da saniyede 100 megabit ile 4K video çekimi yapıyor. 8 GB’lık dahili depolama alanı ise microSD kartlarla daha da artırılabiliyor. Drone’ların saatte 71 kilometrelik maksimum hızı bulunuyor ve havada 31 dakikaya kadar kalabiliyor. Drone’lar, şimdi eskisinden de daha sessiz biçimde çalışıyor. Her birinde her yönde engel algılaması yapan 10 adet sensör bulunuyor. Aynı zamanda DJI’nin OcuSync 2.0 adını taşıyan yeni bir görüntü iletim sistemi var. Bu sayede yaklaşık 8 kilometreye varan uzaklıktaki bir telefon aracılığıyla 1080p canlı yayın yapılabiliyor. Her ikisi de orijinal Mavic Pro modeli gibi katlanabiliyor.

Mavic 2 Pro, kalite açısından Mavic 2 Zoom‘un önünde bulunuyor. Bu modelde 1 inç, 20 megapiksel CMOS sensör yer alıyor. Bu, şirketin daha pahalı olan Phantom 4 Pro drone’uyla aynı boyutlarda, aynı zamanda f/2.8-f/11 değişken diyafram açıklığı da sunuyor. Video için 10-bit Dlog-M gibi renk profilleri var. Bu da editörler için çekimleri düzenlemelerini daha kolay hâle getiriyor. Aynı zamanda 4K 10-bit HDR desteği de mevcut.

Zoom ise daha fazla esneklik sunuyor. 1/2.3 inç sensör kullanan bu drone, havada uçarken 24mm geniş açılı görünümden 48mm telefoto perspektife geçiş imkanı sunuyor. 12 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekebiliyor. Ancak “Süper Çözünürlük” adı verilen mod, drone’un dokuz fotoğraf çekip bunları birleştirerek 48 megapiksel çözünürlüklü daha büyük bir fotoğraf elde edilmesini sağlıyor. Aynı zamanda “dolly zoom” olarak adlandırılan bir mod da görüntü yönetmenleri tarafından kullanılan popüler bir tekniği taklit ediyor.

Her iki drone’da da, farklı şekillerde aşırı biçimde hızlandırılmış çekimler yapmayı sağlayan çekim modları bulunuyor. DJI, nesne izleme ve engelden kaçınma yazılımının da iyileştirildiğini söylüyor. Böylelikle Mavic‘in belirlenmiş bir yolda ilerlemesi ve belirli işleri sizin için kendiliğinden gerçekleştirmesi daha kolay olacaktır.

Mavic 2, DJI’ın ürün stratejisinin dahiliğini gösteriyor. Giriş seviyesini 2017’de çıkardığı Spark drone’uyla doldururken orta segmente Mavic Air’ı yerleştiriyor. Böylelikle şirket orijinal Mavic Pro modelini geliştirmek için de kendisine alan açıyor. Sonuçta, şirketin en iyi profesyonel tüketici seçeneğinin, yani Phantom serisinin benzeri olan iki drone ortaya çıkıyor. Üstelik o serinin hünerleri daha rahat taşınabilir formda sunuluyor. Ne var ki, bunlar orijinal Mavic modellerinin 749 ve 999 dolarlık fiyat etiketlerine sahip olan modellerinden daha yüksek noktalarda satılıyor.

İlgili Video: DJI Mavic 2 Pro ile çekilen örnek video

İLGİLİ HABERLER