Teknoloji

DJI küçük bilgisayarıyla önsezisi yüksek insansız hava araçları yapılmasını amaçlıyor

dji-manifold-021115

İnsansız hava aracı üreticisi DJI, Matrice test aracının yeteneklerini artırabilecek Manifold isimli bir bilgisayar geliştirdi. Yazılımcıların üstünde geliştirme çalışmaları yapabileceği bir platform olan Manifold için DJI “İnsansız hava araçlarını karmaşık görevleri yerine getirebilecek ve gelişmiş görüntü işlemesi yapabilecek akıllı uçan robotlara dönüştürebilir.” ifadesini kullandı.

Matrice ile birleşmesi için özel girişler barındıran Manifold’da USB, Ethernet, Mini-PCIe, HDMI, UART, SPI ve I2C girişleri de bulunuyor. Nvidia K1 işlemci ve Kepler grafik işlemcisine sahip Manifold, Ubuntu 14.04 LTS işletim sistemiyle çalışıyor. Cihazın tartıdaki ağırlığı ise 200 gramın altında.

dji-manifold-021115-2

Ubuntu işletim sistemiyle çalışması ve Kepler grafik işlemcisi barındırması nedeniyle yazılımcı API’ları, kütüphaneleri, paralel işleme araçları ve robotik platformlarıyla uyum içinde olan Manifold; CUDA, OpenCV, ROS, DirectX ve OpenGL desteği de sunuyor.

DJI, bu kombinasyon sayesinde yazılımcıların insansız hava araçları için yapay zekâ uygulaması geliştirebileceğini belirtiyor. 499 dolarlık fiyatıyla ön siparişe çıkan Manifold’un sevkiyatı 15 Kasımda başlayacak. Manifold’u havalandırmak içinse 3299 dolar ödeyerek Matrice’e de sahip olmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER