Teknoloji

DJI M600 ile büyük Hollywood yapımlarını hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dji m600Drone üreticisi DJI, ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Ulusal Yayıncılar Birliği Zirvesi’nin yıllık etkinliğinde büyük bütçeli Hollywood prodüksiyonlarında kullanılması için geliştirdiği iki yeni ürünü tanıttı. Bu yeni ürünlerden biri olan Matrice 600 (M600), Pi’nin Yaşamı filminin Oscar ödüllü görüntü yönetmeni Claudio Miranda tarafından sahnede anlatıldı. 4 bin 599 dolarlık fiyat etiketine sahip olan drone, bünyesinde barındırdığı özellikle yönetmenlere hava çekimlerinde aradıkları kaliteyi sunmayı amaçlıyor.

DJI M600 ile birlikte sunulan yeni uydu-yer bağlantısı standardı LightBridge 2, yaklaşık 5 kilometre mesafeye kadar 60fps’de 1080p video akışı sağlayabiliyor. A3 adında yeni bir uçuş kontrol aracı barındıran drone’da üç GPS birimi ve üç adet IMU bulunuyor. Böylelikle kesin konumları tespit etmek ve nokta atışı ölçümlerle bir uçuş rotasını tekrarlamak mümkün hâle geliyor. DJI, söz konusu yeteneklerin tesislerini denetlemek isteyen farklı endüstrilerdeki şirketler için de kullanışlı olabileceğini belirtiyor. M600, duyuruyla birlikte satışa sunuldu.

DJI Ronin serisi, uzun süredir sabitleyiciler konusunda sinema profesyonellerinin tercihleri arasında yer alıyor. Bu serinin en yeni üyesi olan 1599 dolarlık Ronin-MX de Las Vegas’ta düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. Çok sayıda üreticinin kamerasıyla uyumlu olarak çalışabilen MX, yaklaşık 1.5 kilogram yükle 15 dakika havada kalabiliyor. Kamerayı 360 derece döndürebilen MX, dönüşünü hiç durmadan sürdürebiliyor.

DJI M600, şirketin üst sınıf Zenmuse kamera serisiyle de çalışabiliyor. Bu daha hafif kameralardan birinin taşınması durumunda drone’un havada kalma süresi 35 dakikayı bulabiliyor. Şirket, Osmo serisine daha pahalı ve profesyonel kameralar ekleyeceği açıklamasını da etkinlikte yaptı.

İLGİLİ HABERLER