Teknoloji

DJI’ın yeni drone’u yağmurlu ve karlı havalarda da uçabiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DJI M200Drone pazarında faaliyet gösteren pek çok şirket, geçtiğimiz yıl son kullanıcıya yönelik ürünlerden vazgeçmiş ve profesyonel ürünlere yönelmişti. Pazar lideri Çinli DJI da bu doğrultuda önemli bir adım attı ve Matrice 200 (M200) adını taşıyan yeni drone’unu gözler önüne çıkardı. DJI M200 tüm hava koşullarında uçabilmesi, üç kamera taşıyabilmesi ve sensör sayısı bakımından zengin olmasıyla dikkat çekiyor.

M200’ün burun kısmında drone’un kontrolü amacıyla yerleştirilmiş ve ileriye bakan bir kamera bulunuyor. Kameranın altında bulunan çift tutuş düzeneği ise aynı anda hem güçlü bir yakınlaştırma lensini hem de termal görüntüleme kamerasını taşıyabiliyor. DJI ihtiyaçlara göre M200’ün üst kısmına yukarıya bakan bir kamera yerleştirilmesini de mümkün kılıyor.

M200’deki kamera kurulumunun büyük binalardaki ısı sızıntılarının ya da bir enerji santralindeki yapısal problemleri tespit etmek için kullanılabileceği belirtildi. Termal kamera doğru alanı saptarken, yakınlaştırma lensi de fazla yaklaşmadan söz konusu alanın detaylı bir görüntüsünü elde etmeyi mümkün kılıyor. DJI’dan yapılan açıklamada, kameranın yollarda ve köprülerdeki milimetrik hataları gerçek zamanlı olarak tespit edebileceğine dikkat çekildi. Olası bir kaza veya doğal afet sonrasındaki arama-kurtarma çalışmaları da M200’ün potansiyel kullanım alanları arasında bulunuyor.

dji-m200-280217-2DJI M200, iki bataryasının sağladığı enerjiyle 35 dakika boyunca havada kalabiliyor. Buna ek olarak, batarya değişimi yapmak için drone’u tamamen kapatmak da gerekmiyor. Önünde, arkasında ve üstünde sensörleri bulunan M200, böylelikle çarpışmalardan kaçınabiliyor. ADS-B alıcısının varlığı ise M200’e hava sahasına giren uçakları kısa süre içinde tespit etme imkanını sağlıyor.

DJI M200 yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak

M200; Yuneec Typhoon H520, SenseFly Albris, Freefly Alta 8 ve Intel Falcon 8 gibi drone’larla rekabet içinde olacak. Yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak olan M200’ün fiyatı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER