Teknoloji

DJI Goggles RE yarışçılara daha gelişmiş kontrol seçenekleri getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dji googles reDrone üreticisi DJI, geçtiğimiz nisan ayında duyurduğu gözlüğünün yarışçılara özel versiyonunu tanıttı. DJI Googles RE adını taşıyan yeni gözlük, ilk bakışta bir sanal gerçeklik başlığı gibi görünüyor.

Googles RE ile pilotlar drone’larını baş hareketleriyle kontrol edebiliyor, aynı zamanda drone’un görüş açısına doğrudan erişebiliyor. Bunun için gözlüğü baş takibi modunda kullanmak gerekiyor. Orijinal gözlükte beyaz rengi tercih eden DJI, Googles RE’de tercihini mat siyahtan yana kullanmış. Gözlüğün baş bandı kısmında ise kırmızı deri tercih edilmiş.

Yeni gözlükler, DJI dışındaki markaların ürettiği drone’lar ve F3 ile Naze gibi üçüncü taraf uçuş kumandalarıyla da uyumlu. Googles RE, Sphere panoramik görüntülemeyi ve OcuSync Video İletim Modülü ile video iletimini de destekliyor. 12 iletim kanalı bulunan Video İletim Modülü, yarış sırasında frekans karışılıklarını engelleyecek biçimde tasarlandı.

Bunun için 2.4 ve 5.8 GHz arası geniş bir frekans desteği sunuluyor. Uygun frekans seçimi, en az gürültünün hangisinde olduğu doğrultusunda yapılıyor. İletim modülündeki gecikme süresi ise 50 ms’ye kadar iniyor. 1280 x 960 piksel çözünürlüğünde video iletimi yapabilen sistem, 6.9 kilometreye kadar kontrol menzili sunuyor.

DJI Googles RE 549 dolar karşılığında satılacak

Bir drone’a iki adet Googles RE bağlanması da mümkün. Böylelikle ekstra bir kişi daha drone’un görüş açısına erişebilecek ve drone’u kontrol edebilecek. DJI Googles RE ay sonunda 549 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. OcuSync Air System ve DJI Goggles Backpack’i barındıran özel paketin fiyat etiketinde ise 859 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER