Teknoloji

DJI FPV 4K kayıt yetenekli ve profesyonel drone pilotlarına özel

dji fpv drone özellikleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DJI, pilotlarına birinci şahıs bakış açısı sunan ve daha kolay uçuş için yeni, tek elle hareket kontrolörü vaat eden en son drone’u DJI FPV’yi duyurdu. Şirket tarafından hibrit bir drone olarak tanımlanan bu model, bir yarışçının hızını ve çevikliğini birleştirirken, geleneksel bir modelin sinematik kamera işlevlerini sunmaya devam ettiğini dile getiriyor.

DJI, FPV’nin saatte 140 kilometre hıza kadar uçabileceğini ve 2 saniyede 0-100 km/sa hıza ulaşabileceğini söylüyor. Tek eksenli bir gimbal üzerinde önde 4K / 60fps 120 Mbps kamera bulunurken, DJI’ın RockSteady sabitleme sistemi pürüzsüzlük katıyor ve titremeyi kesiyor.

Bozulma düzeltmesi ile balık gözü görünümünden kurtulmak mümkün oluyor. Ve ayrıca 1080p ve 120 fps’de 4x Ağır Çekim desteği var. Görüntüler H.265 veya H.264 formatlarında kaydedilebiliyor.

FPV pilotuna drone’un önünde ne olduğuna dair önden bir görünüm sunan bir başlık bulunuyor. DJI FPV Googles V2, şirketin 10 kilometreden fazla menzil, 50 Mbps bant genişliği ve otomatik anahtarlamalı çift frekanslı yeni O3 iletim sistemini kullanıyor. Büyük bir gelişme de, gecikmede yaşanan kesinti oluyor.

Üç farklı mod bulunuyor: Standart, düşük gecikmeli HD modunda, Goggles V2, 142 derece görüş alanıyla (FOV) 60 fps’de veya 150 derece FOV ile 50 fps’de ve 40 ms altındaki düşük gecikme süresiyle 1440 x 810p görüntüyü başlığa geri gönderiyor. Düzgün mod, 1440 × 810p çözünürlükle ve 28 ms altındaki gecikmeyle, 120 fps’de 142 derece görüş açısı veya 100 fps’de 150 derece görüş açısıyla görüntü aktarımı yapıyor.

dji fpv drone

Son olarak, izleyici modu, her biri pilotun görüşünü paylaşan sekiz adede kadar ek gözlük takılmasına izin veriyor.

Pilot yeteneklerine bağlı olarak üç uçuş modu da olacak. Normal mod, diğer DJI drone’larının yaptığı gibi çalışacaktır: FPV, GPS ve/veya görsel konumlandırma sistemleri kullanarak yerinde duracaktır. Potansiyel tehlikeleri tespit etmek ve otomatik olarak yavaşlamak için ön engel algılama sensörlerini kullanacak, ancak pilotların kendilerinin FPV’yi onlardan uzaklaştırması gerekecek.

Manuel modda, hem gezinme hem de sensör özellikleri devre dışı bırakılır. Pilot, drone üzerinde tam kontrole sahip. Son olarak, Spor modu, Manuel modun bazı daha “dinamik hareket yetenekleriyle” ikisini harmanlıyor, ancak Normal modun bazı güvenlik özellikleri tekrar açılıyor. Bunun yeni başlayanlar için tamamen bireysel kontrole alışmak amacıyla orta bir adım olması amaçlanmıştır.

İsteğe bağlı bir Hareket Kontrol Cihazı ise, tüm önemli uçuş kontrollerini hareketle etkinleştirilmiş tek bir kumanda kolunda yoğunlaştırıyor. Tüm uçuş modlarında Acil Durum Freni ve Uçma özelliği bulunuyor. Drone’u otomatik olarak kalktığı yere geri çağıran Eve Dönüş seçeneği de vardır. Bu, manuel olarak tetiklenebilir veya iletim sinyali varsayılan olarak ayarlanmış ise, varsayılan olarak devreye girer. FPV Goggles, yakınlarda ADS-B vericileri olan herhangi bir uçak varsa, sesli ve görsel bildirimler için bir ADS-B alıcısına da sahiptir.

DJI FPV dün itibarıyla yurt dışında satışa sunuldu. FPV Combo için belirlenen yurt dışı fiyatı 1.299  dolar. Bu paket içinde drone, uzaktan kumanda 2, FPV Goggles V2, bir pil ve gerekli tüm kabloları yer alıyor. DJI FPV Fly More Kit ise 299 dolar karşılığında iki ekstra pil ve bir şarj hub’ına sahip. 199 dolarlık fiyatıyla Motion Controller da ayrı olarak satılıyor.

İLGİLİ HABERLER