Teknoloji

DJI FlightHub ile büyük drone filolarını kontrol etmek mümkün hâle geliyor

dji flighthubHem bireysel hem de kurumsal alanda drone pazarının zirvesinde bulunan DJI, AirWorks Conference adını verdiği etkinliğin ikincisini ABD’nin Denver şehrinde gerçekleştiriyor. Şirket, etkinlikte insansız hava araçlarının kolluk kuvvetlerinde ve tarım, ticaret ve enerji gibi sektörlerde kullanımı üzerine odaklanıyor.DJI FlightHub adını taşıyan ilk web uygulamasını da AirWorks Conference kapsamında tanıttı.

FlightHub sayesinde bir drone operatörü, 10 veya daha fazla drone’un bulunduğu filoları kontrol edebiliyor. Şirket, özelleştirilebilen Wind drone’larına da iki yeni daha model ekledi. Söz konusu araçlar yüksek rüzgârlara, yağmura ve neredeyse 13.6 kilograma kadar olan yüklere karşı dayanıklı olmalarıyla dikkat çekiyor.

Ne var ki, bu yeni modelleri DJI’ın internet sitesi üzerinden satın almak mümkün olmayacak. Wind serisi kurumsal müşterilere yönelik olduğu için şirketler genellikle DJI’dan ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilmiş modeller talep ediyor.

DJI yeni drone’larıyla birlikte ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Menlo Park Yangın Koruma Bölgesi İdaresi ile gerçekleştirdiği işbirliğini de duyurdu. Kısa süre önce Santa Rosa’da gerçekleşen orman yangınında Menlo Park Yangın Koruma İdaresi tarafından 120 drone uçuşu gerçekleştirilmişti. Yapılan açıklamada DJI drone’larının yetkililerin duruma dair bilgilerini artırma, arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olma ve zarar gören mesken bölgelerinin tespiti için kullanıldığı belirtildi.

DJI FlightHub yazılımını iş ortaklarıyla test etti

Menlo Park Yangın Koruma Bölgesi İdaresi, DJI FlightHub yazılımının testine katılan kuruluşlardan biri oldu. FlightHub ile filodaki her bir drone’un konumu, yönü ve hızı hakkında gerçek zamanlı olarak bilgi alınabiliyor. Sistem, dört canlı yayını eş zamanlı olarak gösterebiliyor. Buna ek olarak, farklı drone’lardan gelen görüntüler bulut depolama alanı üzerinde yönetilebiliyor. Buna ek olarak, FlightHub’da filo yöneticileri her bir drone’un kontrolünü başka bir kişiye devredebiliyor.

İLGİLİ HABERLER