Teknoloji

DJI drone’larının yetenekleri arasına termal görüntülemeyi de ekledi

dji-zenmuse-xt-4-121215

DJI, hem bireysel kullanıcılar hem de görüntü profesyonelleri nezdinde en popüler drone markası konumunda. Şirketin hazırladığı ürünlerin profesyoneller için yeterince güçlü, yeni başlayanlar içinse yeterince basit olması bu popülaritenin temelini oluşturuyor. DJI, son birkaç haftadır ciddi endüstriyel uygulamalar gerçekleştirebilecek özelleştirilmiş insansız hava araçlarıyla konumunu daha da güçlendirmeyi istediğini açık biçimde ortaya koyuyor.

Şirket kısa bir süre önce ekinlerin ilaçlanmasında kullanılması amacıyla bir zirai drone geliştirmişti. Şimdi de FLIR Systems ile işbirliğine giden DJI, Zenmuse XT adını taşıyan yeni kamerayla Inspire One ve Matrice modellerine termal görüntüleme özelliği kazandırıyor.

Zenmuse XT’nin fiyatı konusunda henüz bir açıklama gelmezken, ürünün 2016’nın ilk yarısında raflardaki yerini alması bekleniyor. Inspire One ve Matrice drone’larında kullanılabilen geleneksel kameralar ile Zenmuse XT’yi değiştirmek rahatlıkla gerçekleştirilebilecek. Zenmuse XT’nin şirketin elle taşınabilen sabitleyicisi OSMO ile de uyumlu olması nedeniyle termal görüntüleme özelliklerinin yakında söz konusu aksesuara da uyarlanması ihtimaller arasında yer alıyor.

Drone endüstrisinin önümüzdeki yıllarda biraz daha büyümesi pek çok kişinin ortak öngörüsü durumunda. DJI da hazırladığı özel ürünlerle sektörün gelişim sürecinde kurduğu liderliğini daha uzun vadeli bir döneme yaymayı amaçlıyor. Termal görüntüleme de bu süreçte Çinli üreticinin faydalanmayı planladığı niş özellikler arasında dikkat çekici bir yerde duruyor. Özellikle arama kurtarma çalışmalarında Zenmuse XT’nin fazlasıyla işlevsel olacağını görmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER