Teknoloji

DJI yeni drone’larıyla tarıma olan ilgisini artırıyor

dji agras t16 drone

DJI tarım sektöründe kullanılması amacıyla geliştirdiği iki yeni drone modelini tanıttı. Şirket, yeni drone’larını gözler önüne çıkarırken, doğal afetlerde ilk müdahale sürecini hızlandıracak yeni programını da duyurdu. Hem yeni ürünleri hem de bu yeni girişim, DJI’ın drone pazarındaki liderliğinin kuvvetlendirmesi açısından önem taşıyor.

DJI, çok tayflı yeni drone’unun dünyanın ilk tam entegre çok tayflı görüntüleme drone’u olduğunu belirtti. Şirket, bu yeni drone sayesinde daha verimli arazi yönetimi gerçekleştirilebileceğine dikkat çekiyor. Agras T16 adını taşıyan diğer drone ise tarlalardaki ekinlerin havadan ilaçlanmasını ve gübrelenmesini mümkün kılıyor.

DJI bir yandan da doğal afetlerde ilk müdahale sürecini kolaylaştırmaya ve hızlandırmaya yönelik çalışmalara destek veriyor. Şirket, bunun için ABD’de hem çeşitli kamu kuruluşları hem de gönüllü organizasyonlarla birlikte hareket ediyor. Los Angeles İtfaiye Teşkilatı, Menlo Park Yangın Koruma Bölgesi, Kamu Güvenliği İnsansız Müdahale Timi gibi kuruluşlar DJI’ın destek listesinde yer alıyor. DJI’ın sağladığı hizmetlerin dağıtımı ve yönetimi ise FlyMotion ve Axon gibi şirketler tarafından gerçekleştiriliyor.

Amerikan ordusu, 2017’de güvenlik nedeniyle DJI’ın drone’larının kullanımını yasaklamıştı. Ordu hâlâ olaylara özel olarak DJI’ın drone’larını satın almaya devam ediyor. DJI’ın drone’ları Notre Dame Katedrali’ndeki yangının söndürülmesinde de önemli rol oynamıştı.

DJI Kamu Emniyeti Entegrasyonu Direktörü Romeo Durscher, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu program, DJI’ın kamu emniyetine yönelik giderek büyüyen taahhütünü daha ileriye taşıyor. Hâlihazırda ABD genelinde 900’den fazla kamu emniyeti organizasyonu yaşam kurtarma operasyonlarında DJI’ın drone’larını kullanıyor. Şimdiye kadar drone’lar sayesinde 278 kişi tehlikeden kurtarıldı ve bu program sayesinde daha çok hayat kurtulacak.”

Başlatılan program aracılığıyla dağıtılan drone donanımı ve yazılımı, DJI’nın DJI Matrice 200 serisi ve Mavic 2 Enterprise serisi drone’u, aksesuarları ve pilleri, güçlü görsel ve termal kameralarının yer aldığı donanımlarını; DJI’nin FlightHub uçağı filo yönetimi yazılımını ve hava sahası yönetimi ve yetkisiz drone algılama ve azaltma işleri için geliştirilmiş DJI AeroScope sisteminin bulunduğu en gelişmiş teknolojilerini içerecek. Ek olarak DJI, drone teknolojisini ihtiyaç duyulan zamanlarda daha etkin ve verimli bir şekilde kullanmaya yardımcı olmak için teknik destek, onarım hizmetleri ve yerinde insan gücü sağlayacak.

DJI drone teknolojisinin diğer geliştiriciler tarafından bir platform olarak kullanılmasını istiyor

DJI, drone’larının diğer teknoloji geliştiricileri tarafından bir platform olarak kullanılması konusunda da oldukça istekli. FLIR Systems, DJI Matrice 210 drone’a entegre ettiği çoklu gaz dedektörüyle bu yoldan ilk yürüyen şirketlerden biri oldu.

DJI drone teknolojisinin diğer geliştiriciler tarafından kullanılmasını kolaylaştırmak adına başka adımlar da atıyor. X-Port adını taşıyan bir gimbal eklentisi geliştiren şirket, donanım geliştiricilerinin gimballere kendi sensör ve kameralarını yerleştirmeyi mümkün kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER