Teknoloji

DJI’a çalışanlarından büyük vurgun

dji mavic 2 zoom dubai

Drone üreticisi DJI, çalışanları tarafından dolandırıldığını açıkladı. Şirket tarafından Bloomberg‘e gönderilen açıklamada, yaşanan olaydan kaynaklanan zararın yaklaşık 150 milyon dolar olduğu belirtildi. Çinli drone üreticisi, olayın açığa çıkmasının ardından sorumluluğu tespit edilen çalışanlarıyla yollarını ayırdığını duyurdu. The Financial Times‘ın haberine göre, DJI’ın yollarını ayırdığı çalışan sayısı 29.

DJI’ın Engadget‘a gönderdiği açıklamada ise 14 bin çalışandan bazılarının maddi fayda sağlamak adına parça ve bileşen maliyetlerini kasıtlı olarak artırdığının tespit edildiği belirtildi. Sorumlu çalışanlarının işine son veren şirket, bu çalışanlarıyla ilgili yasal süreci de başlattı. Drone üreticisi, benzer başka vakaların bildirimi için şirket içinde yeni bildirim kanalları kurduğunu açıkladı.

DJI, hâlihazırda küresel drone pazarının zirvesinde bulunuyor. Şirket pazarın yüzde 75’ini kontrol ediyor. Mavic 2 ve Mavic Air gibi son kullanıcıya yönelik seçenekleri bulunan şirket, kurumsal kullanım amaçlı drone’lar ile de portföyünü genişletmeyi sürdürüyor. Bu hedef doğrultusunda tanıtılan en yeni ürün, arama ve kurtarma faaliyetlerinde kullanım için geliştirilen özel Mavic 2 olmuştu.

İLGİLİ HABERLER