Teknoloji

DJI bu sefer uçamayan bir drone geliştiriyor

dji drone

DJI’ın ürün yelpazesi içinde birçok drone veya gimbal bulunuyor. Bunların çoğu uçabiliyor ya da elde rahatlıkla taşınıyor. Ne var ki, şirket yere odaklı birtakım çözümler de geliştirmenin peşinde. Machine Power rumuzlu Weibo kullanıcısının ve diğerlerinin paylaştığı Çin patenti bu iddiayı gösteriyor.

Patent dokümanında sağlam görünümlü ve yer tabanlı herşey dahil bir cihaz görünüyor. Özenle tasarlanmış bir süspansiyonun üstüne yerleştirilmiş gövdede sabitleştirilmiş kamera bulunuyor. DJI bu şekilde Tero’nun yer tabanlı Freefly kamera platformuyla rekabet etmeyi hedefliyor.

Freefly’ın aksine DJI’ın aracı, Mavic ve diğer drone’larda olduğu gibi kendi kamerasına ve sabitleyicisine sahip. Aynı zamanda süspansiyon da bu aracın rahatlıkla hareket etmesine ve engebeli alanlarda da pürüzsüzce ilerlemesini sağlayacaktır. Aynı zamanda bu durum onun kontrolünü kolaylaştıracak ve daha hafif olmasını sağlayacaktır. Tero’nun Freefly modeli ise sabitleyici sistemli ağır bir RED kamera taşıyan ve epey büyük bir cihaz olarak öne çıkıyordu.

Yerden fotoğraf çekimi için bu tarz drone’lar ideal

Bu tür kamera platformları bir drone ile çekilemeyecek tarzda ve etkileyici biçimde yer fotoğrafları çekebilir. Bu nedenle DJI’ın bu tarz bir ürünü değerlendirmesi mantıklı sayılır. Ne var ki, bu ürünle ilgili beklentileri biraz da şüpheyle birlikte muhafaza etmekte fayda var. Patentler eğlenceli görünse de, bir şirketin gösterilen ürünü hayata geçirmesi her zaman mümkün olmuyor.

İLGİLİ HABERLER