Manşetler

Avata: DJI’dan profesyoneller için hızıyla dikkat çeken yeni drone

dji avata

DJI Avata adını taşıyan yeni sinematik drone’unu gözler önüne çıkardı. Çinli üretici yeni drone’unu DJI Googles 2 video başlığıyla birlikte çalışacak şekilde tasarladı. Avata şirketin daha önce çıkardığı birinci kişinin görüş açısını sunan sinematik drone’u ile aynı kategoride olsa da, dört pervanesini koruyan tasarımıyla dikkat çekiyo Profesyonel çekimler için tasarlanan drone, bir yarışçı gibi hız ve çeviklik vadederken; bunları gelişmiş bir sabitleme teknolojisiyle sunuyor.

Bir yarış drone’u gibi hızlanıp dolaşabilen Avata, video kaydında dar alanlara kolaylıkla yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabiliyor. Drone tam şarjla havada 18 dakika kalabiliyor. Avata’da 1/1.7 inç 48 milyon piksellik CMOS sensör mevcut. Ultra geniş açılı lens de barındıran drone, 4K 60 fps video kaydı yapabiliyor. 2.7K çözünürlük içnse 50, 60, 100 ve 120 fps desteği sunuluyor. Kaydedilen görüntüler Avata’nın 20 GB depolama alanında saklanabiliyor.

Drone’u mevcut DJI FPV Remote Controller veya DJI FPV Goggles V2 ile kontrol etmek mümkün. Ancak DJI Avata’nın tasarımının özünde DJI Goggles 2 gibi yeni modellerle kullanılabilmesi yer alıyor. Yeni nesil video başlığında selefine kıyasla daha net bir micro-OLED ekran ve ayarlanabilir diyopter mevcut. Böylelikle numaralı gözlük kullananların başlıkla birlikte gözlüklerini takmalarına gerek kalmıyor.

Drone tarafından canlı olarak kaydedilen görüntüler kullanıcının telefonundan veya bilgisayardan canlı olarak izlenebiliyor. Böylelikle kullanıcıyı içine alan bir izleme deneyiminin yaşanması mümkün oluyor. DJI Motion Controller ise drone pilotlarına karmaşık hareketleri tek elle yapma imkanını veriyor.

dji avataDJI Avata, bugün itibarıyla satışa sunuluyor. Drone’un Avrupa fiyatı 579 avro, ABD fiyatı ise 629 dolar olarak belirlendi. Avata ile birlikte DJI Goggles 2 ve DJI Motion Controller’ın bulunduğu seti almak isteyenlerin ise sırasıyla 1429 avro veya 1388 dolar ödemesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER