Teknoloji

DJI ekinleri spreylemede kullanılacak tarımsal hava aracını tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dji-agras-mg-1-271115

DJI, bireysel kullanıcılara yönelik olarak ürettiği insansız hava araçlarıyla kendisine bir ün sağlamayı başarmıştı. Ancak Çinli şirketin son ürünü, skalasındaki diğer insansız hava araçlarından farklı bir yerde duruyor. Agras MG-1 adını taşıyan araç, tarımsal kullanım amaçları doğrultusunda tasarlanmış. Temel kullanım amacı ekinleri spreylemek olan Agras, 7 ila 10 dönümlük bir araziyi 10 saat içinde spreyleme kapasitesine sahip. İnsansız hava aracının tankı, 10 litre sıvı alabiliyor.

DJI’dan yapılan açıklamaya göre, Agras manuel spreylemeye kıyasla 40 kat daha verimli çalışıyor. Mikrodalga radar kullanan insansız hava aracı, altındaki araziyi tarıyor ve doğru miktarda spreyleme yapabilmek için ekinlerle arasındaki optimum mesafeyi koruyabiliyor. Saniyede 8 metre hızla uçabilen Agras; otomatik, yarı otomatik ve manuel olarak yönetilebiliyor.

Toz geçirmeyen ve suya dayanıklı olan insansız hava aracının kasası da, çürümeyi önleyici materyalle kaplı. Sahipleri, Agras’ı kullanmadıkları zamanda kolaylıkla taşınabilen bir pakette saklayabiliyor.

Tarım, insansız hava aracı endüstrisinin potansiyel büyüme ihtimali gördüğü öncelikli alanlar arasında bulunuyor. İnsansız hava aracı teknolojisi, ekinleri sürekli olarak izlemek ve tarım arazilerine dair gerçek zamanlı bilgilere erişmek için önemli imkanlar sunuyor. Buna ek olarak, tarımsal hava araçları DJI ve aynı sektördeki diğer şirketler için daha fazla gelir anlamına geliyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Agras’ın yaklaşık 15 bin dolarlık bir fiyattan satılması bekleniyor. İlk olarak Çin ve Güney Kore’de satışa sunulacak tarımsal hava aracı, sonrasında başka pazarlara da giriş yapacak.

İLGİLİ HABERLER