Manşetler

DJI kompakt ve modüler aksiyon kamerası Action 2’yi duyurdu

dji action 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DJI, Osmo Action kamerasının devamı niteliğinde yeni bir ürün duyurdu. Action 2 adlı yeni kamera Osmo adını bırakıyor ve tamamen yeni bir tasarımla birlikte geliyor. Kameraya manyetik olarak bağlanan bir dizi ek parça ve aksesuarla modülerliğe odaklanıyor.

Kamera modülünün kendisi, 39 mm kare yüzey ve 22 mm derinlikle epey küçük. 4K video kaydı yapabilen 12 MP sensör, 155 derecelik görüş alanı sağlayan bir lens ve Gorilla Glass ile kaplanmış 1.76 inç OLED dokunmatik ekran içeriyor. Mıknatısları kullanarak başka bir dokunmatik ekran eklenebiliyor, bu ayrıca pil ömrünü uzatıyor ve bir dizi mikrofon ekliyor. Ekstra bir pil veya onu tripodlara veya GoPro bağlantılarına takmanıza ve hatta kamerayı bir kolye gibi kullanmanıza izin verecek ek modüler aksesuarlar da sunuluyor.

Söz GoPro’dan açılmışken, Action 2 ister istemez herhangi bir aksiyon kamerası karşılaştırmalarla karşı karşıya kalacak ve özellikleri, en son Hero10 Black‘in özellikleriyle yan yana getirildiğinde yetersiz görünüyor. Hero10 gibi saniyede 120 kare hızında 4K video çekebiliyor, ancak daha yüksek çözünürlükleri desteklemiyor. Örneğin, Hero10 5.3K60 video kaydı yapabiliyor. 240 fps süper ağır çekim GoPro’daki 2.7K yerine 1080p’de çalışır.

Karşılaştırma yapıldığında Action 2’nin küçük olduğunu akılda tutmakta fayda var; Hero10’un ağırlığının neredeyse tam üçte biri olacak biçimde yalnızca 53 gram ağırlığında. Ayrıca DJI, GoPro’nun sahip olmadığı 32 GB dahili depolama içeriyor ve bunu microSD kart ile genişletebilirsiniz.

dji action 2

Ayrıca DJI’nin üzerinde çalıştığı ve kameranızı GoPro ile gerçekten mümkün olmayan bir şekilde özelleştirmenizi sağlayan manyetik aksesuarlar sistemi de var. İkinci bir ekrana veya daha fazla pile ihtiyacınız varsa, bunları takıp, ardından kompakt veya gizli bir kamera istediğinizde yeniden çıkarabilirsiniz. Tripodlara takılabilen kafa bandı veya manyetik top montaj adaptörü gibi diğer aksesuarlar GoPro aksesuarlarına benziyor, ancak bunların kameraya takılması ve kameradan çıkarılması daha kolay olacaktır.

Buna ek olarak Action 2’de elektronik stabilizasyon, ufuk tesviye, canlı yayın yapma veya web kamerası olarak kullanılma gibi aksiyon kamerası masa üstü özellikleri ve DJI’nin karmaşık aydınlatma durumları veya sualtı gibi ortamlarda daha iyi renkler üretmeye yardımcı olacağını söylediği bir renk sıcaklığı sensörü gibi bazı düzgün özellikler var.

dji action 2

DJI Action 2 fiyatı ve sunulan paketler

GoPro’nun fiyatlandırma modeli ve DJI’nin modülerliği nedeniyle Action 2’nin fiyatını GoPro’nunkiyle karşılaştırmak kolay değil. Hero10’u yurt dışında 400 dolara alabilirsiniz, ancak bunun için yılda 50 dolarlık bir aboneliğe sahip olmanız gerekir, bununla birlikte sadece kamera 500 dolara satılıyor. Türkiye fiyatının ise 6500 TL seviyelerinde olduğunu belirtelim. Action 2 güç paketi 399 dolar yurt dışı fiyatına sahip ve içinde kamera, güç modülü (kameranın 70 dakikalık kayıt süresini 180 dakikaya uzatır ve ek bir microSD kart yuvası ekler), bir montaj aparatı ve bir kordon bulunuyor. DJI’ın bu kamerayı tek başına satmadığı söyleniyor.

Hero10’un yerleşik ön ekranına benzer bir kullanım isteyenlerin güç paketiyle aynı bileşenleri içeren 519 dolarlık çift ekran modülünü satın alması gerekiyor. Burada pil modülü ekran ile değiştiriliyor. Ayrıca bu paket bir bilyeli mafsal adaptörü içeriyor. Bu teknik olarak GoPro’nun abone olmayan fiyatından daha fazlaya geliyor.

DJI, çift ekran paketinin 2 Kasım’da yurt dışında satışa çıkacağını ve diğer aksesuarların çoğuyla birlikte güç paketinin kasım ortasında geleceğini söylüyor.

İLGİLİ HABERLER