Teknoloji

DJI drone’larını uçak ve helikopterlerden uzak tutacak

dji mavic 2 enterprise

DJI drone’larının daha büyük hava araçlarına yaklaşmasını zorlaştırmak için çalışmalar yapıyor. Çinli teknoloji şirketinden yapılan açıklamaya göre, 2020 ve sonrasında piyasaya sürülecek olan 250 gramdan daha ağır tüm drone’larda yerleşik uçak ve helikopter dedektörleri bulunacak.

DJI’ın yeni drone’larının hepsi, uçak ve helikopterler tarafından gönderilen ADS-B sinyallerini algılayabilen sensörler barındıracak. ADS-B teknolojisinin kullanımı, ABD hükümeti tarafından 1 Ocak 2020’den itibaren geçerli olacak şekilde zorunlu kılınmıştı. Bu zorunluluk kontrol edilmiş hava sahalarında uçuş yapan geleneksel hava araçlarını kapsıyor. Hava trafik sistemlerinde de gerçek zamanlı kesinlik ve durumsal haberdarlık adına bu teknoloji kullanılıyor.

ADS-B dedektörü, DJI’ın yeni drone’larında “AirSense” ismiyle yer alacak. AirSense drone pilotlarını yakında bir uçak veya helikopter olduğunda uyaracak. Yakında büyük bir hava aracı tespit edilse bile, drone o araçtan otomatik olarak uzaklaşmayacak. Kontrol yine pilotta olacak.

ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA) drone’larda ADS-B kullanımını zorunlu kılmasa da, DJI şimdiden Matrice 200 ve Mavic 2 Enterprise gibi profesyonel çözümlerinde bu teknolojiye yer veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER