Teknoloji

Dizüstü bilgisayarlar için AMD Radeon HD 8000M GPU serisi resmiyet kazandı, masaüstü seri ürünleri OEM’lere gönderiliyor

AMD’nin en yeni mobil grafik yongalarıyla ilgili ipuçları bir süredir sızmaktaydı, AMD’nin yaptığı duyuruyla birlikte malumun ilanı da gerçekleşmiş oldu. Geleneksel ve ultra ince dizüstü bilgisayarları hedefleyen Radeon HD 8000M serisi DirectX 11.1 desteği barındırıyor. Ayrıca AMD Graphics Core Next mimarisini kullanan ilk AMD mobil grafik işlemci birimi olma niteliğini de taşıyor.

Radeon HD 8000M serisi altında Radeon HD 8800M, HD 8700M, HD 8600M ve HD 8500M grafik işlemcileri bulunuyor. Yonga üreticisi ASUS ve Samsung’un ürünlerinde Radeon HD 8000M serisinin çoktan kullanılmaya başlandığını da açıkladı. Benzer şekilde Dell, Lenovo ve diğer üreticilerin de piyasaya sürecekleri yeni ürünlerde bu grafik işlemcilerden yararlanmasını bekliyoruz.

Bu arada AMD, masaüstü sistemler için Radeon HD 8000 serisi grafik işlemcilerin OEM iş ortaklarına yollanmaya başladığı bilgisini de verdi. Yeni grafik işlemci birimlerini barındıran masaüstü sistemlerin bu ayın sonları itibariyle yurt dışında çıkması bekleniyor.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER