Manşetler

Distimo geçen ayın en çok ilgi gören iOS ve Android uygulamalarını açıkladı

Mobil uygulama performans takibi konusunda hizmet veren Distimo küresel bazda ilgi gören mobil uygulamaların sıralamasını paylaştı. Apple App Store ve Google Play mağazalarını mercek altına alan şirket ülke ve kategori bazında gelen günlük, haftalık, aylık ve çeyreklik sonuçları değerlendirerek anlamlı sonuçlar çıkarıyor ve kullanıcıların ilgisini ortaya koyuyor. Mart 2013 rakamlarına da bakıldığında iki farklı platformun kullanıcılarının farklı kategorilere daha fazla ilgi gösterdiği anlaşılıyor.

app-store-google-play-logo

Dünya çapında ücretsiz indirmelere bakıldığında Candy Crush Saga Apple App Store’da en fazla indirilen uygulama olarak öne çıkıyor. Google Play’de ise geçtiğimiz ayın en çok indirilen ücretsiz uygulaması Facebook oldu. İki mağaza karşılaştırıldığında Google Play’in ilk beşinde iletişim ve sosyal ağ uygulamalarının ağırlığı hissediliyor. App Store’da ise üç adet oyunun ilk beş içinde yer aldığı ortaya çıkıyor. Bu arada ilk beş içinde her iki platformda da YouTube ve Google Haritalar gibi iki farklı Google servisine ait uygulamaların yer alması da dikkat çekiyor.

distimo-top-5-ucretsiz-google-play-mart-2013 distimo-top-5-ucretsiz-app-store-mart-2013

Paralı uygulamalardaysa Apple’ın ilk beş listesinde WhatsApp Messenger uygulaması tüm oyunları geride bırakarak ilk sırada yer alıyor. Android tarafındaysa SwiftKey Keyboard uygulaması liderliği elde etmiş gibi görünüyor. App Store tarafında ilk beşte oyunların işgali göze çarparken Google Play’de ise üretkenlik uygulamalarının ön plana çıktığı görülüyor.

distimo-top-5-ucretli-google-play-mart-2013distimo-top-5-ucretli-app-store-mart-2013

En çok hasılat yapan uygulamalar listesindeyse Apple’ın App Store’unun ilk beş listesinin oyunlar tarafından istila edildiğini görüyoruz. Aslına bakarsanız, Minecraft – Pocket Edition’ın durumu biraz farklı; bu uygulama içinden bir satın alma yapılmıyor, ancak paralı uygulama ile listeyi zorlayacak bir gelirin yakalnması başarılıyor. Geri kalan dört oyun ise freemium iş modelini benimsemiş, yani oyunlar ücretsiz olarak indiriliyor, ek unsurlar uygulamalar içinden para karşılığında satın alınıyor.

distimo-top-5-gise-google-play-mart-2013distimo-top-5-gise-app-store-mart-2013

Google Play tarafında en çok hasılat yapan oyunlar ilk beş listesinin yarısından fazlasının Asya kökenli oyunlar olduğu görülüyor. Özellikle Kakao oyunları Güney Kore kaynaklı hatırı sayılır bir gelir elde edilmesini sağladı. Listede dördüncü sırada yer alan Candy Crush Saga ise gelirlerini genellikle ABD, Avustralya ve büyük Avrupa ülkelerinden elde etti.

İlgili >> Distimo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER