Teknoloji

DisplayMate: Samsung Galaxy Note 5 akıllı telefonlar içinde en iyi ekrana sahip

samsung-galaxy-note-5-siyah-150815

Samsung, yeni akıllı telefonları Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge+’ı geçtiğimiz hafta tanıtmıştı. Tanıtımın ardından Samsung’un yeni gözde telefonlarının hangi konularda zirvede yer aldığına ilişkin açıklamalar da birer birer ortaya çıkmaya başladı. Akıllı telefonların ekranları üzerine odaklanan DisplayMate, Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge+’ın akıllı telefonlar içinde en iyi ekranlara sahip olduklarını açıkladı. DisplayMate, Samsung’un geçmişte çıkardığı OLED ekranlı akıllı telefonlara da bu unvanı vermişti.

İlk bakışta ekran konusunda Galaxy Note 5 ile Galaxy Note 4 arasında pek fark yokmuş gibi gözükse de, DisplayMate Galaxy Note 5’in ekran teknolojisindeki diğer noktalarda yapılan iyileştirmeler sayesinde bir adım öne geçtiğini belirtti.

Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge+’taki en yüksek parlaklık oranı, Galaxy Note 4’e göre daha ileri bir noktada bulunuyor. Bu da Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge+’ın yüksek ortam ışığı altında daha iyi bir görüş sunmasını sağlıyor. Ekran parlaklığı artsa da, Ultra Güç Koruma Modu sayesinde Galaxy Note 5’in pil ömründe bir eksilme olmayacağına dikkat çekiliyor.

DisplayMate, Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge+’ın bugüne kadar test ettikleri en kaliteli ekranlara sahip olduklarının altını çizerken, bu değerlendirmenin hem OLED hem de LCD ekranlarını kapsadığının altı çizildi. Sadece LCD ekranlar değerlendirildiğinde ise iPhone 6 ve iPhone 6 Plus halen zirvede yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER