Teknoloji

Disney’de Bob Iger dönemi uzuyor: Beklenenden daha uzun bir süre

bob iger disney

Disney’in başkanı Bob Iger, sözleşmesini 2026’ya kadar uzattı. Bu, Iger’ın Disney’deki görev süresinin, başlangıçta belirttiğinden daha uzun olacağı anlamına geliyor. Iger, 2005’ten 2020’ye kadar Disney’in CEO’su olarak görev yaptıktan sonra, geçen yılın sonlarına doğru şirkete yeniden geri dönmüştü. O zaman, sadece iki yıl daha kalacağına ve görev süresi sona ermeden önce muhtemel bir halef bulacağına söz vermişti.

Şimdiyse Disney, Iger’ın sözleşmesinin 31 Aralık 2026’ya kadar uzatıldığını duyurdu. Bu, Iger’ın Disney’deki görev süresinin, orijinal olarak belirttiğinden daha uzun olacağı anlamına geliyor. Iger, Disney’e liderlik etmek için geri döndüğünde sadece iki yıl kalacağını söylemişti. Ancak bu süre en az dört yıla çıkacak.

Iger, “Halefim göreve geldiğinde Disney’in güçlü bir şekilde konumlandırılmış olmasını sağlamak istiyorum.” dedi. “Halefiyet sürecinin önemi abartılamaz ve Yönetim Kurulu, son derece nitelikli bir dizi iç ve dış adayı değerlendirirken, ben başarılı bir geçişe yoğun bir şekilde odaklanmaya devam ediyorum.”

Disney’e yeniden katıldığından beri, Iger şirkette bir dizi büyük değişiklik yaptı, bunlar arasında 7 bin çalışanı etkileyen üç tur işten çıkarma ve dijital yayın tekliflerinde bazı ayarlamalar yapma da bulunuyor.

Iger, 2020’nin başlarında başkanlık pozisyonunu alan eski CEO Bob Chapek’in yerini aldı. Chapek’in iki yıllık görev süresi, COVID-19 pandemisi ve sonuçları ile birlikte bazı tartışmalı kararlarla gölgelendi. Örneğin Black Widow’un Disney Plus ve sinemalarda eşzamanlı yayınlanması, iddiaya göre Scarlett Johansson’ın sözleşmesini ihlal etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER