Eğlence

Netflix’in ardından Disney+ da şifre paylaşımını engellemeye hazırlanıyor

disney plus türkiye disney+

Netflix’in ardından Disney+ da şifre paylaşımını engellemeye hazırlanıyor. Disney’in son finans raporunun değerlendirildiği toplantıda konuşan CEO Bob Iger, şirketin şifre paylaşımını engellemenin yollarını “aktif olarak” aradığını belirtti.

Iger’in verdiği bilgiye göre, Disney bu yıl sona ermeden “abone sözleşmelerini ek şartlar ve paylaşım politikalarıyla güncellemeye başlayacak.” Buna ek olarak, 2024’te parasallaştırmayı artırmak için yeni yöntemler uygulamaya koyulacak. Netflix bir süre önce hesabını evinin dışındakilerle paylaşan kullanıcılarından ekstra ücret almaya başlamıştı.

Disney’in çatısı altındaki çevrimiçi platformlarda kaç kişinin hesap paylaştığı konusunda net bir bilgi vermeyen Iger, sadece sayının “büyük” olduğunu söylemekle yetindi. Iger, şirketin girişleri takip edebilecek teknik kapasitesinin olduğunu ve 2024’te bu soruna çözüm getirmeyi planlandığını da sözlerine ekledi.

Iger, şu ifadeleri kullandı: “2024 takvim yılında bir miktar etki görmeniz muhtemel olsa da, işin takvim yılı içinde tamamlanmaması da ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak bunu kesinlikle gerçek bir öncelik olarak belirledik ve aslında burada işimizi büyütmemize yardımcı olacak bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.”

Disney, Disney+ ve Hulu’nun ABD’deki fiyatlarına zam yapacağını da açıkladı. 12 Ekim itibarıyla yürürlüğe girecek yeni fiyatlandırma politikasıyla Disney+’ın reklamsız paketinin aylık ücreti 10.99 dolardan 13.99 dolara çıkacak. Reklamlı hizmetin fiyatında ise değişiklik olmayacak. Bu zamların diğer ülkelere nasıl yansıyacağı şu an için bilinmiyor. Ancak şirket Türkiye’deki abonelik ücretlerine geçtiğimiz yılın aralık ayında zam yapmıştı.

Disney+ ABD ve Kanada’da abone kaybetti

Disney+’ın ABD ve Kanada’daki abone sayısı geçtiğimiz çeyrekte 46.3 milyondan 46 milyona geriledi. Disney’i asıl vuran ise Hindistan’daki kayıpları oldu. Burada faaliyet gösteren Hotstar platformu, 12 milyondan fazla abone kaybederek çeyreği 40.4 milyon aboneyle tamamladı. Bu düşüşte platformun Hindistan Premier Kriket Ligi’nin yayın haklarını kaybetmesi önemli bir rol oynadı. Disney bünyesindeki diğer platformlar ESPN+ ve Hulu’nun abone sayılarında da küçük değişimler görüldü.

Iger, sözlerini şöyle tamamladı: “İleriye dönük olarak, önümüzdeki beş yıl içinde değer yaratmada en büyük büyümeyi üç iş kolunun sağlayacağına inanıyorum. Bunlar tüm markalarımızla bağlantılı olan film stüdyolarımız, eğlence parklarımız ve yayın platformlarımız.”

İlk etapta Iger’in geri dönüşünün iki yılla sınırlı olması planlanıyordu. Ancak tecrübeli CEO, bir süre önce sözleşmesini en az 2026’ya kadar uzamıştı. Iger, CEO koltuğuna yeniden oturmasının ardından taşları yerinden oynatmış ve hem iş gücünde kesintiye gitmiş hem de Disney+ ve Hulu’da içerik katalogunu hafifletmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER