Eğlence

Disney+ reklamlı abonelik paketinde arkadaşlarla beraber izleme deneyimini desteklemeyecek

disney+ türkiye disney+ reklamlı abonelik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Disney+ reklamlı abonelik paketi, standart abonelere sunulan bazı özellikleri barındırmayabilir. MacRumors’un Steve Moser’ın paylaşımına göre, kullanıcıların uzaktaki arkadaşlarıyla birlikte dizi veya film izlemeyi mümkün kılan GroupWatch ve Apple SharePlay gibi özellikler reklamlı abonelik paketinde kullanılamayacak. Disney+’ın reklamlı paketi için ABD’de 7.99 dolar ödemek gerekecek.

Disney’den henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak Disney+’ın kodundaki ifadede oldukça açık bir şekilde “GroupWatch ve SharePlay reklamlı pakette mevcut değildir” ifadesi göze çarpıyor. Ancak bu ifadenin sadece yer tutucu olarak eklenmiş olması ve reklamlı paketin aralık ayında kullanıma sunulmasından önce değiştirilmesi de muhtemel görünüyor.

Disney+ reklamlı abonelik paketi için bazı özelliklerin tırpanlanmış olmasına çok da şaşırmamak gerekiyor. Netflix’in kasım ayında kullanıma açılacak olan reklamlı abonelik paketinde de bazı özelliklerden yararlanmak mümkün olmayacak.

Netflix, Apple’ın SharePlay sistemini en baştan desteklemiyordu. Dolayısıyla bu özellik tarafında bir eksiklik söz konusu değil. Ancak Netflix de içeriklerin çevrimdışı izlenmesi için indirilmesine izin vermeyecek. Maksimum çözünürlük 720p olarak sınırlandırılacak ve katalogdaki tüm içerikler bu kullanıcılara sunulmayacak. Ancak Netflix’ten yapılan açıklamada, bunun değişebileceği belirtildi. Bu pakete ilk etapta Türkiye’de erişmek mümkün olmayacak.

İLGİLİ HABERLER