Teknoloji

Disney+ PS5 uygulamasına 4K HDR desteği

disney+ türkiye disney+ ps5 disney
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yenilenen Disney+ PS5 uygulaması kullanıcılarla buluşuyor. Uygulamanın daha önceki sürümü, yeni konsolda çalışan bir PS4 uygulamasından ibaretti. Yenilenen uygulama ise tamamen PS5 için tasarlanmış şekilde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu yeni uygulamanın en önemli özelliği olarak 4K HDR desteği sunması göze çarpıyor. Daha önceki uygulamada maksimum çözünürlük 1080p olarak sınırlandırılmıştı.

Böylelikle PS5 sahiplerinin Andor, Hocus Pocus 2 ve She-Hulk: Attorney at Law gibi yeni Disney+ içeriklerini Ultra HD çözünürlükle izlemesi mümkün hâle geliyor. Disney+ PS5 uygulaması, ana ekrandaki medya bölümü üzerinden konsola indirilebiliyor.

Konuyla ilgili olarak Disney’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Küresel genişleme stratejimizin önemli parçalarından birisi müşterilerimizle onların oldukları yerlerde buluşmak. Bu nedenle PS5’teki Disney+ deneyimini geliştirdiğimiz için çok heyecanlıyız. 4K HDR video desteğini getirmek, kullanıcılarımızın izleme deneyimini iyileştirecek bir adım niteliği taşıyor.”

Disney+ PS5 uygulaması için 4K desteği sunarak Netflix, Amazon Prime Video gibi rakipleriyle arasındaki önemli bir farkı kapatmış oluyor. PS4 Pro kullananlar içinse maksimum çözünürlük hâlâ Full HD ile sınırlı durumda.

İLGİLİ HABERLER