Teknoloji

Disney Amazon Prime benzeri bir abonelik modelini değerlendiriyor

disney+ türkiye disney+ ps5 disney

Disney, Amazon Prime tarzı bir abonelik modelini değerlendiriyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Disney Prime benzeri programında özel avantajlar ve indirimler sunarak daha çok kişiyi ürün ve servisleri için para harcamaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Bu model sayesinde Disney’in müşterilerinin zevkleri ve alışkanlıkları konusunda daha fazla bilgi edinmesi de mümkün olabilir. Bunun da şirketin farklı iş kolları arasında satış yapma yeteneğini geliştirmesi muhtemel görünüyor.

Haberde abonelik programıyla ilgili görüşmelerin henüz ilk aşamalarında olduğu belirtiliyor. Programın Disney’nin geniş kitlelerinin hangi segmentini hedefleyeceği şu an için belirsizliğini koruyor. Programın fiyatı ve çıkış tarihi konusunda da net bir bilgi bulunmuyor. Programdan Disney Prime olarak bahsedilse de, bu isimle resmiyet kazanmasına ihtimal verilmiyor.

Disney’den iletişim şefi Kristina Schake’nin imzasıyla The Wall Street Journal’a gönderilen açıklamada, abonelik programının değerlendirmeye alındığı doğrulandı. Schake, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Teknoloji bize müşteri deneyimini özelleştirme ve kişiselleştirme yolunda yeni imkanlar veriyor. Eğlenceyi, deneyimleri ve ürünleri tüm müşterilerimize en ilgili ve alakalı şekilde ulaştırmayı amaçlıyoruz. Üyelik programı da değerlendirdiğimiz heyecan verici seçeneklerden biri.”

Disney’in hâlihazırda bir abonelik programının olduğunu belirtmek gerekiyor. D23 adını taşıyan bu programın yıllık abonelik bedeli bir kişi için 99.99 dolar, iki kişi içinse 123.99 dolar. Burada özel ürünleri satın alma fırsatı, D23 fuarına indirimli biletler, üç ayda bir yayınlanan dergi aboneliği gibi imkanlar sunuluyor. Disney Prime olarak anılan paket ise “daha az sıkı” hayranlar için tasarlanmış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER