Eğlence

Disney+ yayın hayatına son dakika sürprizleriyle başladı

disney+
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eğlence sektörünün dev şirketlerinden Disney‘in uzun süredir beklenen çevrimiçi video içerik servisi Disney+, bugün itibarıyla faaliyete geçti. Platforma ilk etapta ABD, Kanada ve Hollanda’da erişilebilecek.

Servisin katalogu, Disney’in devasa içerik portföyünün daha önce gidilmemiş köşelerine gitmeyi mümkün kılıyor. Bunlara ek olarak, platformda yeni orijinal içerikler de bulunuyor. Marvel Sinema Evreni’nin filmleri ve The Mandalorian, servisin içerik katalogunun öne çıkan parçaları arasında yer alıyor.

Servisteki orijinal içeriklerin hepsinin bir anda yayınlanmayacağını belirtmekte fayda var. Dolayısıyla “dizi maratonu” yapmayı planlayanların dikkatli hareket etmesi gerekiyor. Orijinal dizilerinin ilk bölümlerini bugün itibarıyla yayınlayacak olan platform, daha sonraki yeni bölümleri ise cuma günleri izleyicilerin karşısına çıkaracak.

Platformun mevcut katalogunda son derece etkileyici Disney, Pixar, National Geographic ve Marvel içerikleri bulunuyor. Tüm Star Wars filmlerinin 4K UHD çözünürlükle izlenebilmesi ise Disney+’ın en güzel son dakika sürprizi olarak dikkat çekiyor. Serideki yedi filmin tamamının bir platformda 4K UHD çözünürlükle sunulmasının bir ilk olduğunu belirtmekte fayda var.

Disney+ açılış gününde bağlantı sorunlarıyla karşı karşıya kaldı

Servisin açılış gününün sorunsuz geçtiğini söylemek ise pek mümkün değil. Yeni platformu denemek için heyecanla ekran karşısına geçen bazı izleyiciler, “bağlantı sağlanamıyor” mesajıyla karşılaştı. Şirketten henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Disney+ bir hafta boyunca ücretsiz olarak izlenebilecek. Deneme süresinin sona ermesinin ardından ABD’deki kullanıcıların aylık abonelik bedeli olarak 6.99 dolar ödemesi gerekecek. 69.99 dolar ödeyenler ise bir yıl boyunca Disney+’a erişebilecek. Platformun şimdilik Türkiye’de izlenemeyeceğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER