Eğlence

Disney Plus ve Apple TV Plus önemli kategorilerde Emmy ödülü için yarışacak

disney plus

Televizyon dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Primetime Emmy Ödülleri’nin 72’ncisi için yarışacak adaylar açıklandı. Adaylıklara çevrimiçi içerik servisleri damga vururken, grubun başında 160 adaylığı olan Netflix bulunuyor. Amazon ve Hulu’nun da çok sayıda ödüle aday gösterildiği görülürken; henüz birinci yaşlarını doldurmayan Apple TV Plus, Disney Plus ve Quibi’nin de ödül için yarışacak olması dikkat çekiyor.

Apple TV Plus, çeşitli kategorilerde 18 adaylık kazandı. Servisin iddialı yapımlarından The Morning Show’un başrol oyuncularından Steve Carrell ve Jennifer Aniston, drama dalında en iyi erkek ve kadın oyuncu ödüllerine aday gösterildi. Aynı dizide rol alan Billy Crudup ve Mark Duplass ise drama dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü için yarışacak.

Disney Plus’ın dikkat çekici orijinal yapımlarından biri olan The Mandalorian ise drama dalında en iyi dizi ödülüne aday gösterildi. Better Call Saul, The Crown, The Handmaid’s Tale, Killing Eve, Ozark, Stranger Things ve Succession gibi güçlü rakiplerin karşısında The Mandalorian’ın şansı oldukça düşük görünüyor. Yine de bu adaylığın bile Disney için oldukça sevindirici olduğu söylenebilir. Disney Plus’ın 18 adaylığının büyük kısmının The Mandalorian sayesinde geldiğini belirtmekte fayda var.

Quibi’nin kısa içeriklere odaklanma yaklaşımı ise platforma büyük ihtimalle bir Emmy kazandıracak gibi görünüyor. Şirket, tamamı kısa içerikle ilgili kategorilerde 10 adaylığa sahip. Bunlardan sekizi oyunculuk performanslarıyla gelirken, Reno 911! ve Most Dangerous Game den en iyi dizi ödülüne aday gösterildi.

Netflix, Amazon, Hulu, Apple TV Plus, Disney Plus ve Quibi’nin yarışacağı 72’nci Primetime Emmy Ödülleri, 20 Eylül’de sahiplerini bulacak. Jimmy Kimmel’ın sunacağı ödül töreninin ne şekilde gerçekleştirileceği belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER