Eğlence

Disney+ içerik yayın servisinin ücreti ve çıkış tarihi belli oldu

disney+
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Disney’in daha önce duyurusunu gerçekleştirdiği içerik yayın servisi Disney+’ın ücreti belli oldu. Disney, düzenlediği bir etkinlikte servisi kapsamında sunacağı içerikleri ve kullanacağı uygulamaları gösterdi.

Disney+, aylık 6.99 dolarlık ücret karşılığında sunulacak. Arzu edenler yıllık 69.99 dolarlık ücret karşılığında da bu servisten yararlanabilecekler. Servisin açılış tarihi de 12 Kasım olarak belirlendi. Arzu edenler bu sayfadan üye olup yeni haberlerden anında haberdar olabilecekler.

Disney+; Disney Signature, Marvel, Star Wars, Pixar, National Geographic gibi içerik yapımcılarının hazırladığı içerikleri sunacak. Aynı zamanda Disney Channel arşivinden içerikler de bu serviste sunulacak. Marvel Sinema Evreni’nin karakterleri, iki farklı diziyle Disney+’ta olacak. Dizilerden bir tanesi WandaVision, diğeri de Falcon and Winter Soldier adını taşıyor. Bu dizilerin ne zaman yayınlanacağı ise henüz açıklanmadı.

Frozen 2‘de sinemalardan sonra bu platformda olacak. Aynı zamanda diğer Disney Signature filmleri de sinemalardan sonra önce Disney+ üzerinden izleyicilerle buluşacak. The Simpsons dizisinin tüm sezonları izleyicilere sunulacak. Ayrıca ESPN+ ve Hulu abonelikleri de paket hâlinde, indirimli olarak aboneleri bekliyor.

Disney, içerik yayın servisiyle ilgili tüm detayları açıkladığı yatırımcı konferansında, Disney+’ın 2020 yılında şirkete bir milyar dolar kadar kaybettireceği öngörüsünde de bulundu. Zararlar 2020 ve 2022 yılları arasında en yüksek seviyede seyredecek, ancak servis 2024 yılından itibaren kâr etmeye başlayacak.

Anlaşılan o ki, şirket Netflix ve diğer rakiplerle savaşmak adına birkaç yıl boyunca zarar etmeyi göze almış. Belki ilerleyen zamanlarda zararı aza indirmek için fiyat artışlarına gidebilir. Netflix’in şu anda dünya çapında 139 milyon müşterisi bulunuyor. Şirket her yıl orijinal içeriklerin üretimi için milyarlarca dolar harcıyor. Bunu karşılamak amacıyla son birkaç yıldır da fiyatlarda çeşitli oynamalar yapıyor.

Bu arada Disney, fiyat ve çıkış tarihinin yanı sıra Disney+’ın faaliyette olacağı ülke pazarlarından da bahsetti. 12 Kasım’da ABD’de faaliyete geçecek. Disney; Kuzey Amerika, Avrupa, Asya-Pasifik ve Latin Amerika’da önümüzdeki birkaç yıl içinde yayılmayı hedefliyor. Anlaşılan o ki, bu servisi daha ilk günden Türkiye’de kullanma imkanı bulamayacağız. Netflix’in dünyanın dört bir yanına yayıldığını dikkate alırsak, Disney’in sağlam rekabet için elini biraz çabuk tutması gerektiği anlaşılıyor. En azından 2021 yılına kadar önemli pazarlara giriş yapmalı.

İLGİLİ HABERLER