EğlenceManşetler

Disney Plus Türkiye operasyonu için RTÜK’ten lisans aldı

disney+ nedir

Türkiye’de faaliyet gösteren çevrimiçi içerik platformlarına bir yenisi daha eklenecek gibi görünüyor. T24’ün haberine göre, Disney’in çevrimiçi içerik platformu Disney Plus, Türkiye operasyonu için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan 10 yıllık yayın lisansı aldı. Bu da platformun önümüzdeki aylarda Türkiye’de yayın hayatına başlama ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Disney Plus, Türkiye operasyonu için işe alımlara da devam ediyor. Geçtiğimiz hafta verilen iş ilanlarında platform için Performans Pazarlama Müdürü ve Ticari Satış Süpervizörü arandığı görülüyor. İlanlarda her iki pozisyonun da İstanbul merkezli olduğu bilgisi yer alıyor.

Disney’in devasa katalogunun büyük kısmını Disney Plus’tan izlemek mümkün olacak. Geçmişten bugüne uzanan Disney çizgi filmlerinin ve dizilerinin yanı sıra Pixar filmleri, Marvel filmleri ve dizileri, Star Wars filmleri ve dizileri platformda izleyicilerle buluşacak. Platformun Türkiye’ye özel orijinal içerikler hazırladığı da konuşuluyor.

Disney Plus 2022’de Türkiye’de faaliyete geçecek tek çevrimiçi içerik platformu değil. Warner Bros.’un içerik platformu HBO Max’in de 2022’de Türkiye’de hizmet vermeye başlayacağı biliniyor. Söz konusu iki servisin Türkiye’de yayına geçeceği kesin tarihler şu an için belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER