EğlenceManşetler

Disney+ Türkiye açılış tarihi ve fiyatı ile ilgili resmi bilgi geldi

disney+ türkiye disney+ reklamlı abonelik

Disney’in internet üzerinden içerik izleme servisinin bu yıl Türkiye’de de faaliyete geçeceği daha önce açıklanmıştı. Disney+ Türkiye Twitter hesabından bugün ilk paylaşım geldi ve bu paylaşım da Türkiye açılış tarihi ve fiyatı ile ilgili oldu. Aynı zamanda Disney+ filmleri ve dizileri hakkında da bilgi verildi.

Disney+ Türkiye resmi Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, bu servisin Türkiye açılış tarihi 14 Haziran 2022 olarak belirlendi. Abonelik ücreti ise aylık 34,99 TL olacak. Yıllık aboneliği tercih edenlerin ise 349,90 TL ödemesi gerekecek.

Yukarıda verilen tarihten itibaren, söz konusu abonelik ücretini ödeyenler Disney ve Pixar’dan birçok içeriği izleme imkanına sahip olacak. Enkanto: Sihirli Dünya, Marvel Studios’tan The Falcon and The Winter Soldier ve Hawkeye, National Geographic’ten Jeff Goldblum’un Dünyası, Star Wars dizisi The Mandalorian ve Free Guy gibi içerikler izleyicilerle buluşacak.

Ekranların efsane çizgi dizisi The Simpsons‘ı da Disney+’ta izlemek mümkün olacak. 2014’te ekranlara veda etmesine rağmen, hâlâ büyük bir ilgiyle izlenen How I Met Your Mother da tüm bölümleriyle platformda yer alacak. National Geographic’in yeni serisi “Jeff Goldblum’un Dünyası” ise izleyicileri eğlenceli, bilgilendirici ve keyifli bir yolculuğa çıkaracak. 12 bölümlük serinin her bölümü, çok yakından tanıdığımız bazı objelerin aslında hiç de göründükleri gibi olmadığını gözler önüne sererken, bilim ve tarihin büyüleyiciliğine ışık tutacak.

Kullanıcılar ayrıca Disney ve Pixar’dan Oscar adayı “Luka” ve Emma Stone’un efsanevi “Cruella de Vil”i canlandırdığı Oscar ödüllü “Cruella” filmlerini de platformda izleyebilecek.  Oscar Isaac’in, Steven Grant rolünde anlık kopukluklar yaşayarak başka bir hayatın anılarıyla boğuşan bir hediyelik eşya dükkanı çalışanını canlandırdığı Marvel Studios dizisi “Moon Knight“ın yanı sıra Simu Liu ve Awkwafina’nın başrollerini paylaştığı Oscar adayı “Shang-Chi ve 10 Halka Efsanesi” de izlenebilecek yapımlar arasında bulunuyor.

Kullanıcılar, yüksek görüntü kalitesine, dört adede kadar eşzamanlı yayına, on cihaza kadar sınırsız indirme, seçili içerikleri IMAX teknolojisi ile izleme ve yedi adede kadar farklı profil oluşturma olanağına sahip olacaklar. Disney+ bunlarla beraber, ebeveynlerin kolayca oluşturabilecekleri Çocuk Profilleri ile sadece yaşa uygun içeriğe erişilmesine olanak sağlayan, çocuk dostu bir arayüz sunacak.

Disney+ nedir?

Disney+ veya Disney Plus; The Walt Disney Company’nin bir iştiraki olan olan Walt Disney Direct-to-Consumer & International (Walt Disney Doğrudan & Uluslararası Tüketici) tarafından işletilen, internet üzerinden faaliyet gösteren isteğe göre içerik sunan Amerikan video servisidir. Servis 12 Kasım 2019’da Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyete başladı. İçerik olarak Walt Disney Stüdyoları ve Walt Disney Televizyonu’ndan filmler ve dizilere odaklanıyor. Ayrıca Pixar, Marvel, Lucasfilm, National Geographic Ortaklıkları ile 20th Century Fox içeriği de dâhil olmak üzere mevcut ve yeni orijinal filmler ile televizyon dizilerini yayımlıyor. Yukarıda listelediğimiz içeriklerin dışında, söz konusu stüdyo ve yapım şirketlerinden içerikler de haziran ayının ortalarından itibaren Türkiye’de olacak.

İLGİLİ HABERLER