Eğlence

Disney+ 2022’nin ilk üç ayında 8 milyon yeni abone kazandı

disney+ nedir
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yakında Türkiye’de de hizmet vermeye başlayacak olan Disney’in çevrimiçi içerik platformu Disney Plus, 2022’nin ilk üç ayında 7.9 milyon yeni abone kazandı. Disney’in mali yılının ikinci çeyreğine ait finans raporu, servisin dünya genelindeki abone sayısının 87.6 milyona ulaştığını gösteriyor. ABD ve Kanada’da servisin abone sayısı bir önceki yıla kıyasla 7.1 milyon artarak 44.4 milyona ulaştı.

Disney’in tüm çevrimiçi içerik platformlarının abone sayısı ise 205 milyonu geçti. Geçtiğimiz ocak ayı itibarıyla bu sayı 196.4 milyon seviyesindeydi. Bu hesaplamaya Hulu ve ESPN Plus gibi servislerin de dahil olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Disney Plus cephesinden gelen haberler, Netflix’ten gelen haberlere kıyasla çok daha olumlu. Netflix bir süre önce geçtiğimiz çeyrekte 200 bin abone kazandığını duyurmuştu. Disney Plus’ın büyüme hızının geçtiğimiz çeyrekte 3 milyon yeni abone kazanan HBO ve HBO Max’i de geride bıraktığı görülüyor. Bu noktada Netflix’in 222 milyon abonesinin olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Abone sayısındaki artışa rağmen, Disney Plus’ın maddi kaybındaki artış dikkat çekiyor. Disney artan yapım, reklam ve teknoloji maliyetlerinin bu durumda etkili olduğunu belirtti. Söz konusu maliyetlerin aşağıya inmesi pek muhtemel görünmezken, fiyat artırmak da abone sayısı artışını yavaşlatabilecek bir faktör niteliği taşıyor. Bu faktörler nedeniyle Disney’in de reklam destekli bir abonelik planını değerlendirmeye aldığını hatırlatmakta fayda var.

Disney Plus Türkiye’de 14 Haziran itibarıyla faaliyete geçecek. Servisin Türk yapımı orijinal içeriklerinden ilki Kaçış isimli dizi olacak.

İLGİLİ HABERLER